HIV: pacienții sunt dispuși să-și riște viața în studii care ar putea găsi tratamentul

HIV
Pacienții care trăiesc cu HIV sunt dispuși să se expună unor studii riscante, cu socpul de a se găsi un tratament pentru boală.

Aproape un sfert din persoanele care trăiesc cu HIV ar fi dispuși să riște o moarte aproape sigură într-un studiu clinic, dacă studiul ar ajuta la găsirea unui remediu pentru boală, potrivit noului studiu „Cure Research HIV”. „Nu am de gând să trăiesc pentru totdeauna”, a spus un intervievat, „este vorba despre următorul bărbat, următoarea femeie și trebuie să vă gândiți să vă pese de oameni, lucru pe care îl fac”. Un alt intervievat a spus: „Sunt dispus să urmez cursul pentru leac și pentru comunitatea HIV. Nu-mi pot imagina câte vieți s-ar schimba dacă ar exista un remediu”.

Garanții suplimentare în cazurile riscante

Autorii studiului scriu că, dacă persoanelor care trăiesc cu HIV li se permite înscrierea în studiile riscante de vindecare a HIV, trebuie să existe garanții etice suplimentare. Ei au ajuns la concluzia că acest lucru nu înseamnă că oamenilor ar trebui să li se permită să participe la cercetări care „sigur le va ucide”, ci că preferințele pacientului ar trebui să joace un rol puternic în cercetarea care implică risc de vătămare.

În „Protejarea participanților la cercetarea genetică psihiatrică”, autorii scriu că cercetarea genetică și psihiatrică poate provoca „excepționalism”, credința că aceste tipuri de cercetare merită protecții speciale. Aceștia consideră că pacienții și membrii familiei consideră garanțiile ca fiind mai importante decât fac alte părți, creând implicații pentru participarea la cercetare și consimțământul informat.

Și în „Includerea femeilor gravide în cercetarea clinică”, Pamela Payne propune îndrumări pentru includerea femeilor însărcinate în cercetare. Există dovezi reduse pentru utilizarea sigură și eficientă a medicamentelor pentru femei de care acestea ar putea avea nevoie pentru a trata problemele de sănătate în timpul sarcinii. Payne scrie că cercetătorii ar trebui să justifice excluderea femeilor însărcinate din studiile de cercetare.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel