Hernia hiatală. Când apare și cum recunoști simptomele

Indigestie
O hernie apare atunci când un organ împinge printr-o zonă slăbită a cavității corpului. La hernia hiatală, o porțiune a stomacului superior iese în afară, prin diafragmă, în cavitatea toracică.

Diafragma are o mică deschidere numită hiatus, prin care trece esofagul (tubul care transportă alimentele către stomac). Hiatusul se potrivește perfect în jurul esofagului, mișcându-se cu el pe măsură ce se extinde pentru a permite trecerea alimentelor și lipindu-se strâns de el în timp ce se îngustează din nou, odată ce alimentele au trecut prin stomac. Dar este posibil ca o parte a stomacului să împingă în sus prin hiatus, dacă diafragma este slabă în punctul în care stomacul întâlnește esofagul, notează Unversity Health News. 


Cauzele


Nu este clar de ce se dezvoltă această zonă slăbită a diafragmei, deși vârsta și greutatea sunt factori de risc, la fel și activitățile care cresc presiunea în cavitatea abdominală (de exemplu, tuse, încordare pentru a expulza mișcarea intestinală și ridicarea greutăților), potrivit experților de  la Muntele Sinai.

Simptomele herniei hiatale

O hernie hiatală de dimensiune mică poate să nu provoace simptome - de fapt, cele mai multe hernii hiatale se descoperă întâmplător, în timpul testelor de diagnostic pentru alte afecțiuni. Herniile mai mari sunt mai susceptibile să provoace provoca durere și alte simptome. Cel mai frecvent simptom sunt arsurile la stomac: o senzație de arsură resimțită în zona pieptului, cauzată de revenirea acidului în esofag.

O hernie hiatală mare poate provoca, de asemenea, dureri în piept sau burtă. Alte simptome care pot însoți o hernie hiatală includ:

Dificultate la inghitire
Gust de acid în gât
Regurgitarea alimentelor
Respirație scurtă
Vărsături

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel