Gripă, semi-carantină în 4 secții ale Spitalului Județean de Urgență Buzău

Vizitele în secțiile Pediatrie, Neonatologie, ATI și Oncologie a Spitalului județean de Urgență Buzău au fost luni suspendate, iar personalul medical și pacienții suspectați că au gripă vor purta echipamente speciale. 

În perioada 18-20 ianuarie, un număr de 11 copii cu vârste între 1 și 12 ani au fost diagnosticați cu gripă de tip A și B, în urma testului rapid, aceștia prezentându-se la secția Pediatrie a Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău. Din acest motiv, conducerea unității medicale a decis implementarea primul pas în carantină.

Personalul medical și pacienții suspecți de gripă de la secția Pediatrie a UPU vor purta echipament de protecție, respectiv mască. Totodată, vizitele au fost suspendate în secțiile de Pediatrie, Neonatologie, ATI și Oncologie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Adriana Bunilă, din cauza numărului mare de prezentări în weekend la Secția Pediatrie a UPU s-a luat decizia unei dezinfecții generale, aero-micro-floră și de suprafețe și, totodată, personalul medical și pacienții suspecți de gripă vor trebui să poarte echipament de protecție, respectiv mască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel