Florin Călinescu, despre cancerul de piele: Timp de trei luni am avut nasul triplu

florin calinescu. FOTO Captura video YouTube @ podcast Micutzu
Florin Călinescu a primit diagnosticul de cancer de piele, după ce a găsit ”o chestie ciudată la nas”.

Florin Călinescu a dezvăluit momentul în care a primit diagnosticatul de cancer de piele, dar și ce tratament a urmat pentru a scăpa de boală.

”Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică. Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!“, a declarat Florin Călinescu, potrivit România TV.

Ieșirea din ”malaxorul destinului”

Prezentatorul TV a povestit motivul pentru care a ales microchirurgia Mohs, o tehnică chirurgicală foarte precisă folosită pentru a trata cancerele cutanate, dar mai ales cu o rată de vindecare foarte mare, de 99 la sută.

”Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul. N-am o problemă… până la oncologic!

Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather“, a mai spus Călinescu.

Radiațiile solare, cancer pentru piele. Cine e predispus și cum tratezi ARSURILE. Simionescu: Arsurile solare influențează ADN-ul

Melanomul, cauze și variante de tratament. Depistat din timp poate avea o rată ridicată de vindecare

Melanomul este o formă de cancer care apare în momentul în care celulele producătoare de melanină, cele care dau culoarea pielii - melanocite se multiplică foarte mult.

Unele tipuri de melanim se dezvoltă din cauza expunerii fără utilizarea cremelor de protecție solară, la razele ultraviolete, pe fondul arsurilor solare.

Melanomul este mai puțin frecvent decât alte tipuri de cancer piele, potrivit studiilor realizate de Societatea Americană de Cancer, însă este mai periculos pentru că este mult mai probabil să se răspândească în alte părți ale corpului în cazul în care nu este depistat și tratat din timp.

Cele patru tipuri de melanom

Melanomul cu extensie superficială, acesta fiind cel mai frecvent tip, cu apariții adesea pe trunchi sau pe membre, el reprezentând aproximativ 70% din totalul cancerelor de piele.

Acesta variază în funcție de culoare și poate avea diferite nuanțe de roșu, albastru, negru, gri sau alb. De precizat că acest tip de melanom pornește de obicei de la o simplă aluniță, tinzând să apară pe spate, la bărbați, și pe picioare, la femei. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Melanina, rolul acesteia în prevenirea CANCERULUI. De ce trebuie folosite cremele de protecție solară, zi de zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel