Fetița cu hepatită "misterioasă", care a primit transplant hepatic, A MURIT

Fetita - FOTO: Freepik
Fetița de cinci ani, diagnosticată cu boala Wilson și suspectă de hepatita misterioasă, a decedat. 

Fetița de cinci ai a fost operată la Institutul Fundeni din Capitală, în urmă cu trei săpămâni. Reprezentanții Institutului Clinic Fundeni au anunțat că fetița a decedat în urma complicațiilor. 

”Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”, au transmis reprezentanții Institutului Clinic Fundeni. 

Fetița de cinci ani primise transplant hepatic

La sfârșitul lunii aprilie, fetița diagnosticată cu boala Wilson a fost supusă unui transplant.

Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului Prof. Dr.Irinel Popescu. După transplant starea fetiței este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secția de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni.

Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Ministerul Sănătății mulțumește pentru colaborare și pentru reușita profesională celor două echipe medicale:

De la Institutul Clinic Fundeni: Prof. dr. Vladislav Brașoveanu - șeful echipei chirurgicale, Dr.Dragoș Zamfirescu, Dr.Ion Barbu, Dr.Alexandru Ristea, Dr.Florin Ichim, Dr.Răzvan Lazea, Dr.Ovidiu Magdoiu, Dr.Ștefan Andronic, Prof.dr. Dana Tomescu – șeful echipei ATI, Conf.dr.Mihai Popescu, Dr.Alexandra Marcu, Dr.Mihai Simionescu; De la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu: Conf. Dr.Laura Bălănescu, Dr. Dana Mălureanu, Dr. Moga Andreea, Dr. Florin Rusu (ATI), Dr. Alexandru Băetu (ATI)”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Citește mai departe AICI.

Vezi și: Sindromul morții subite. Cercetătorii au descoperit CAUZA, după 31 de ani: Bebelușii BĂIEȚI, RISC mai mare. Decesul apare între orele 00:00 și 09:00

Ce este boala Wilson

Boala Wilson este o tulburare genetică rară caracterizată prin exces de cupru depozitat în diverse țesuturi ale corpului, în special în ficat, creier și corneea ochilor. Boala este progresivă și, dacă nu este tratată, poate provoca afecțiuni hepatice (hepatice), disfuncții ale sistemului nervos central și deces. Diagnosticul și tratamentul precoce pot preveni invaliditatea gravă pe termen lung și complicațiile care pun viața în pericol. Tratamentul are ca scop reducerea cantității de cupru care s-a acumulat în organism și menținerea ulterioară a unor niveluri normale de cupru, potrivit Rare Diseases.

Boala Wilson este o tulburare genetică, rară, dezvoltată la o persoană la 30.000, moștenită care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Ficatul unei persoane care suferă de boala Wilson nu eliberează cuprul în vezica biliară, așa cum ar trebui, și, pe măsură ce cuprul se acumulează în ficat, organul începe să deterioreze.

Citește mai multe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel