Efectele violenței domestice asupra inteligenței copilului. Studiu

Abuz, violență domestică
Un studiu susține că violența domestică suferită de mamă are efecte nedorite asupra dezvoltării cognitive a copilului sau copiilor.

Linda Bullock, profesor emerit la Universitatea din Missouri Sinclair School of Nursing, a ajutat la implementarea unui program de vizite la domiciliu perinatale împotriva violenței domestice în Missouri, după experiențele sale cu femei gravide abuzate. 

După administrarea testelor de neurodezvoltare în timpul vizitelor la domiciliu, la trei, șase și 12 luni după naștere, Linda Bullock a fost surprinsă să constate că sugarii femeilor care aveau un singur partener de sex masculin care le-au abuzat au avut rezultate cognitive mai slabe în comparație cu sugarii femeilor cu mai mulți parteneri masculini, doar unii dintre care au fost abuzivi.

”Descoperirile evidențiază varietatea de moduri în care multiplele figuri ale tatălui ar fi putut ajuta mama să-și susțină bebelușul, indiferent dacă a oferit alimente, locuință, îngrijire copiilor sau beneficii financiare”, a spus Linda Bullock. 

Potrivit acesteia, sugarii care vin din case cu violență în familie au adesea rezultate academice mai proaste în școală din cauza decalajelor neurodezvoltării și a unui risc mai mare pentru o varietate de probleme de sănătate, inclusiv suferințe gastrointestinale, probleme cu alimentația și somnul, precum și stres și boli.

„Când asistentele medicale vizitează casele pentru a verifica femeile însărcinate și bebelușii lor în curs de dezvoltare, dorim ca acestea să fie instruite în recunoașterea semnelor de avertizare ale potențialelor violențe ale partenerului intim”, a spus Bullock.

Cercetarea acesteia se numește ”Copiii expuși violenței partenerului intim: Impactul mai multor figuri ale tatălui” și a fost publicată recent în revista Maternal Child Health Journal. Studiul a implicat colaboratori de la Universitatea Johns Hopkins și Universitatea din Virginia, ambele din SUA, potrivit medicalxpress.

Studiul științific, AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel