Dureri de picioare noaptea: cauze, simptome, tratament. 8 afecțiuni pe care le poți avea. Cum te dor picioarele

Dureri de picioare noaptea - Foto: Freepick
Dureri de picioare noaptea - care sunt cauzele, simptomele și cum poți trata durerea. Spune-ne cum te dor picioarele care să vezi de ce suferi.

Durerea de picioare este problematică pentru milioane de oameni în fiecare zi, de la dureri surde și pulsatile până la senzații ascuțite și înțepătoare.

Pentru unii oameni, durerea de picioare apare doar noaptea sau când dorm. Acest lucru poate întrerupe somnul și poate face ca somnul de înaltă calitate să fie dificil.

Care sunt cauzele durerii de picioare noaptea

1. Fasceita plantară

Țesutul care pornește din partea din față a piciorului, trece prin arcadă și ajunge în călcâi, se numește fascia plantară. Atunci când este stresată sau întinsă, poate provoca dureri și inflamații ale piciorului într-o afecțiune numită fasceită plantară.

Cauzele comune ale fasciitei plantare includ:

-picioare plate

- arcuri înalte

- obezitate

- mușchii încordați ai gambei

- statul mult timp în picioare fără un suport adecvat

Durerea de fasceită plantară este de obicei mai rea dimineața.

2. Neuroma lui Morton

Neuroma lui Morton este o afecțiune dureroasă cauzată de ciupirea sau inflamarea în jurul nervilor din degetele de la picioare. Această ciupitură poate duce la senzații precum arsuri și dureri înțepătoare.

Durerea cu această afecțiune nu este neapărat mai rea pe timp de noapte. Dar durerea poate persista pe tot parcursul zilei, mai ales atunci când mergeți sau când puneți presiune pe picioare.

Persoanele cu neuroma lui Morton au frecvent:

- picioare plate

- arcuri înalte

- chiulase

- degete în ciocan

3. Sarcina

În timpul sarcinii, organismul unei persoane procesează calciul în mod diferit. Această modificare a nivelului de calciu poate duce la crampe și sensibilitate la nivelul picioarelor și al picioarelor.

4. Diabet

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot afecta sistemul nervos central în timp. Acest lucru include nervii din picioare.

Pe măsură ce afectarea se agravează, simptomele, inclusiv durerea și furnicăturile la nivelul picioarelor, se pot agrava.

5. Fibromialgia

Fibromialgia este o afecțiune cronică care provoacă dureri și rigiditate generalizate. Aceasta include dureri în picioare și în alte zone care pot suferi frecvent presiune și suprasolicitare.

Pe timp de noapte, nivelurile scăzute ale hormonului antiinflamator cortizol pot agrava durerea.

Fibromialgia, terapie neconvențională. Cum poate medicina alternativă ajuta la gestionarea durerii

6. Nervi înțepeniți

Comprimarea unor nervi din gleznă poate provoca sindromul tunelului tarsal. Compresia nervului sciatic din spate și picioare poate provoca, de asemenea, dureri de picioare.

În ambele cazuri, presiunea asupra acestor nervi tinde să fie mai gravă noaptea, ceea ce duce la creșterea durerii.

7. Factorii legați de stilul de viață

Multe episoade de dureri de picioare pot fi urmărite până la lucruri precum modul în care mergeți, cum stați și pantofii pe care îi purtați.

Factorii stilului de viață care ar putea contribui la durerea de picior includ:

- șederea pe scaun pentru perioade lungi de timp

- statul în picioare, mersul pe jos sau alergatul pentru perioade lungi de timp

- suportul necorespunzător al pantofilor

- dormitul în anumite poziții

- greutate

8. Anatomia piciorului

Unele persoane se confruntă cu mai multe dureri de picioare pe timp de noapte din cauza structurii picioarelor lor.

Persoanele cu arcade înalte și cele cu picioare plate sunt mai afectate de afecțiuni care pot duce la dureri de picioare.

Diferitele tipuri de dureri de picioare? Pe tine cum te dor picioarele?

Durerea de picior este incomodă în aproape orice formă. Dar tipul de durere de picior pe care o resimțiți sau locul unde pare să fie localizată durerea vă poate spune multe despre ceea ce o provoacă.

Durere în călcâi

Unele dureri de picior pe timp de noapte apar în partea de jos a călcâiului. Acest lucru poate face ca statul în picioare sau mersul pe jos pe picior să fie mai dureros. De asemenea, este posibil să simțiți o durere înțepătoare, de injecție atunci când vă ridicați din pat.

Durerea în călcâi poate fi rezultatul unor suporturi de încălțăminte necorespunzătoare sau al mușchilor suprasolicitați din picioare. În aceste cazuri, piciorul poate fi pulsatil și sensibil.

În cazul unui nerv ciupit, durerea de călcâi poate fi ascuțită și usturătoare și poate apărea și dispărea.

Durerea degetului mare de la picior

Oasele și articulația degetului mare de la piciorul mare iau bătaie în orice zi ca urmare a mersului pe jos, a statului în picioare, a alergării și a altor activități care pun greutate pe picioare.

Acest lucru poate duce la inflamații dureroase și umflături în interiorul și în jurul degetului.

Durerea de la nivelul piciorului

Bunioanele sunt umflături osoase care se dezvoltă la nivelul articulației degetului mare. Acestea sunt adesea vizibile pe partea laterală a picioarelor.

Aceste excrescențe pot fi incomode atunci când mergeți sau purtați pantofi. Noaptea, ele pot provoca durere pulsatilă și durere.

Dureri la alte degete de la picioare

Degetele tale mijlocii sunt predispuse la arsuri și furnicături, deoarece nervii care duc la ele sunt afectați de stres și presiune.

Uneori, degetele de la picioare ar putea, de asemenea, să se simtă amorțite dacă nervii sunt ciupiți.

Durere atunci când vă culcați

Crampele nocturne la picioare sunt crampe musculare care apar în timp ce dormiți sau stați întinsă. Le puteți simți la nivelul vițeilor și al coapselor.

Crampele nocturne la picioare sunt legate. Acestea provoacă o durere de fotografiere dureroasă în picioare. Durerea se poate deplasa, de asemenea, în susul piciorului până la gleznă și în partea inferioară a piciorului.

Neuropatia periferică

Neuropatia periferică provoacă furnicături și arsuri care rezultă din deteriorarea nervilor de la nivelul extremităților, cum ar fi picioarele.

Persoanele cu această afectare a nervilor pot experimenta, de asemenea, dureri înjunghiate, de tip "shooting". Amorțeala este, de asemenea, un simptom comun.

Cum tratezi acasă durerea de picioare pe timp de noapte?

Este posibil ca durerea de picioare să nu necesite tratament din partea unui profesionist din domeniul sănătății. Remediile la domiciliu pot fi tot ce este necesar pentru a ușura durerea de picioare.

Hidratare

Consumul de apă pe tot parcursul zilei vă poate ajuta să vă mențineți hidratat și să evitați crampele musculare.

De asemenea, apa ajută la deplasarea fluidelor în tot corpul, astfel încât să reduceți riscul de umflături.

Întinderi

Întinderile simple, cum ar fi ridicarea degetelor și a călcâielor, pot ajuta la întinderea mușchilor și tendoanelor din interiorul și din jurul picioarelor. Încercați-o pe aceasta:

Puneți-vă picioarele pe pământ.

Îndreptați degetele de la picioare în sus și îndoiți-le înapoi spre corp.

Țineți timp de 10 secunde.

Puneți-le înapoi în jos.

Ridicați călcâiele de pe sol, lăsând tălpile pe pământ.

Țineți timp de 10 secunde.

Faceți trei seturi și repetați de mai multe ori pe zi.

Exercițiu

Mișcările repetitive, cum ar fi mersul pe jos, joggingul sau alergatul, pot provoca dureri de picioare, dar și statul nemișcat toată ziua poate provoca dureri de picioare.

Îmbunătățiți circulația și întindeți mușchii picioarelor și gambelor făcând exerciții fizice moderate de mai multe ori pe săptămână.

Gheață

Pentru durerea ascuțită și înțepătoare, luați în considerare plasarea unei pungi de gheață pe picioare. Asigurați-vă că înfășurați compresa de gheață într-o cârpă, astfel încât gheața să nu fie direct pe piele.

Lăsați compresa de gheață timp de 10 minute și repetați la fiecare oră pe parcursul serii.

Masaj

Un masaj ușor pe picioare poate ajuta la îmbunătățirea circulației și la ameliorarea tensiunii din mușchi și țesuturi.

Care sunt posibilele tratamente pentru durerea de picior pe timp de noapte?

Dacă remediile de acasă pentru durerea de picior pe timp de noapte nu opresc pulsațiile sau usturimea, discutați cu medicul despre alte remedii.

- Fasceita plantară: Inserțiile pentru pantofi sau plăcuțele ortopedice pot ajuta la susținerea țesutului din picioare. Un specialist vă va măsura picioarele și va ține cont de modul în care stați și mergeți pentru a produce o inserție personalizată în funcție de nevoile dumneavoastră.

- Neuroma lui Morton: Medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament antiinflamator sau o injecție cu steroizi pentru a reduce inflamația. Este posibil să trebuiască să ajutați la prevenirea nervilor ciupiți prin purtarea de pantofi care nu vă strâng degetele de la picioare împreună.

- Sarcina: Este posibil să aveți nevoie de analize de sânge pentru a vedea dacă nivelul de calciu este ridicat sau scăzut. Este posibil să fie necesar un supliment dacă aveți nevoie de mai mult calciu sau alte minerale.

- Diabet: Gestionarea corectă a glicemiei poate ajuta la reducerea durerilor de picioare.

- Fibromialgie: Nu există leacuri pentru această afecțiune, dar unele medicamente pot ajuta la reducerea durerii și umflăturii piciorului.

- Nervi înțepeniți: Nervii ciupiți sunt adesea temporari. Mai multe tratamente la domiciliu pot ajuta la ameliorarea durerii și a disconfortului cauzat de aceasta. Uneori, însă, este nevoie de terapie fizică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel