Dr Olga Simionescu: Cele 10 reguli de aur ale fotoprotecției, cum te protejezi de efectele nocive ale soarelui

Reguli de fotoprotecție. Foto: Oriana Polito / Pexels
Cum tocmai am intrat în perioada vacanțelor la mare, la soare, e bine să știm de la specialiști cum ne putem proteja de efectele negative ale razelor soarelui. Iată cele 10 reguli de aur ale fotoprotecției pe care cunoscutul dermatolog prof dr Olga Simionescu la respectă cu sfințenie: 

Cunoscutul dermatolog prof dr Olga Simionescu spune că sunt 10 reguli de fotoprotecție pe care trebuie să le respectăm în fiecare vară:

„Tânjim după soare, pe care de multe ori îl asimilăm cu vacanța, cu lipsa taskurilor care ne fac, zi de zi, roboței, fire de nisip pe oceanul vieții. Mai găsim timp să ne oprim și să analizăm, sau doar ne bifăm taskurile?! 

Cele 10 reguli de aur ale fotoprotecției, în opinia mea:

1. Cel mai bun produs de fotoprotecție este cel pe care-l folosești. Do it!

2. Cel mai important lucru în raport cu soarele este să nu te arzi!

3. Cancerul de piele are o baza genetică și numai cine o are îl va face. 

4. Tegumentul deschis la culoare și  ochii albaștri, verzi-  au un  risc mai mare de cancer de piele și de îmbătrânire cutanată. Pigmentul pielii (melanina) este, de obicei, protector. 

5. Soarele accelerează îmbătrânirea pielii. Plaja în exces îmbătrânește mult și rapid. 

6. Protecția mecanică este seducătoare, prin absența efectelor adverse. Și eficientă. Constă în haine deschise la culoare, pălării cu boruri largi, ochelari de soare. 

7. Înțelegerea este o formă a puterii: ce skin type ai? Ce istoric familial de cancer cutanat exista? Ce raport deții cu soarele (indoor, outdoor)?

8. Solarele sunt periculoase. Foarte. 

9. Nu toate cancerele de piele sunt legate de expunerea la soare. Însă există dovezi că soarele este implicat în producerea unor tipuri de cancer cutanat.  Nedepistate la timp, unele forme grave ab initio conduc rapid la deces. 

10. Autoexaminează-te și aplică un produs cu SPF de minimum 30, inclusiv în drumuri scurte!”, a scris prof dr Olga Simionescu pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel