Dr Mihai Craiu: Separarea copiilor de părinți, cum le afectează psihicul

Pe pagina de socializare „Spitalul Virtual pentru Copii”, cunoscutul medic pediatru dr Mihai Craiu vorbește despre efectele pe care le are separarea copiilor de părinți, asupra psihicului celor mici. De asemenea, este descrisă situația acelor mulți copii cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Într-o postare pe rețeaua de socializare, cunoscutul pediatru dr Mihai Craiu atrage atenia asupra deteriorării tot mai adânci a relației dintre copii și părinți și a urmărilor pe care le are asupra psihicului celor mici. Pe pagina „Spitalului Virtual pentru Copii”, specialistul arată că separarea copiilor de adulți este una din cele mai dăunătoare pentru cei mici.

„Una din marile cauze ale alienării copiilor din România (în general, fără referiri particulare!) este lipsa contactului nemijlocit cu părintele său. Fie că părinții sunt plecați din țară, fie că muncesc la doua-trei contracte diferite și vin acasă doar noaptea, fie că au plecat de tot de acasă (extrem de mulți copii sunt crescuți de un singur părinte sau de bunici din motive de separare familială), rezultatul este același.

Copilul singur crește fără repere și fără modele. Soluția nu este o reclamă nefericită, rulată la nesfârșit la TV – „Pentru sănătatea emoțională a copilului dvs petreceți cât mai mult cu acesta!”

Părintele care muncește enorm pentru a aduce un venit familiei sale este culpabilizat indirect de acest text inabil.

În opinia mea ar trebui să existe un timp DE CALITATE alături de copil, cu o frecvență rezonabilă (nu o lună pe an în concediu apoi 11 luni la muncă departe...), nu prin contact prin Social Media și nu prin „cumpărarea” bucuriei copilului cu surprize/cadouri. Nu ne facem bine, ca neam, niciodată dacă nu vom învăța cum să împlinim nevoile sufletești ale unui copil.

Gândiți-vă doar la ce v-a deranjat/durut cel mai mult când erați copii, în relația cu părinții voștri. Dacă nu veți repeta măcar aceste erori, este posibil să creșteți niste adulți destoinici.

Și povestiți-le/citiți-le povești. Nici un om care nu are o imaginație clădită pe fantezia poveștilor primei copilării nu va fi complet liber și performant, ca adult!”, arată dr Mihai Craiu în postarea sa.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Știrile zilei în sănătate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel