Palpitațiile inimii, adesea...
Cercetătorii de la Universitatea Uppsala, Suedia, au analizat datele a circa 79.000 de oameni despre indicele de masa corporală, dietă și mortalitate pe o durată de 21 de ani. În analiza lor au ținut cont de adoptarea dietei mediteraneene, dar și de vârstă, activitate fizică, fumat și socio-economia participanților la cohortă.
Ca premise ale studiului, cercetătorii au avut datele că masa corporală mai mare a dus la 4 milioane de decese la nivel global în 2015 și mai mult de două treimi din aceste decese au fost cauzate de boli cardiovasculare. O altă premisă a constat în faptul că alți factori, inclusiv modele dietetice sănătoase ar modifica riscul mai mare de boli cardiovasculare.
Datele după monitorizarea de 21 de ani au evidențiat scăderea mortalității de boli cardiovasculare asociate indicelui de masa corporală prin adoptarea dietei mediteraneene, potrivit medicalxpress. ”Cu toate acestea, o dietă sănătoasă nu poate contracara complet mortalitatea crescută a bolilor cardiovasculare legată de obezitate”, susțin autorii studiului.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...