Diabetul de tip 1, greu de ținut sub control. Ce complicații apar
01 oct 2019, 23:35

Diabet
Diabetul de tip 1 pare a fi mai greu de ținut sub control, cel puțin asta susțin cercetătorii după ce au analizat datele a peste 30.000 de pacienți cu această boală.

Pentru adulții cu diabet zaharat de tip 1, menținerea sub control al glicemiei poate fi mai dificil decât s-a crezut anterior, iar ratele tuturor complicațiilor cresc odată cu creșterea hemoglobinei A1c (HbA1c), potrivit unui studiu publicat în Diabetes Care.

Jeremy H. Pettus, doctor în medicină de la Universitatea din California San Diego și colegii săi au utilizat o bază de date electronică a Sănătății pentru a evalua complicațiile acute (hipoglicemie severă, cetoacidoză diabetică) și complicații microvasculare (neuropatie,nefropatie, retinopatie) în rândul adulților cu diabet zaharat tip 1. Rezultatele au fost stratificate în funcție de vârstă (18-25, 26-49, 50-64 și ≥65 ani) și control glicemic (HbA1c

Control mai slab al glicemiei, complicații mai mari

Cercetătorii au identificat 31.430 de pacienți, dintre care aproximativ 20% au avut hemoglobina (HbA1c)

Cercetătorii au observat incidențe anuale mai mari de hipoglicemie severă (4,2, 4,0, respectiv 8,3 la sută) și cetoacidoză diabetică (1,3, 2,8 și, respectiv, 15,8 la sută) pentru pacienții cu HbA1c

„Aceste date din lumea reală sugerează că la adulții cu diabet zaharat de tip 1, controlul glicemic este mai slab decât cel estimat anterior, iar ratele de complicații acute și cronice cresc odată cu creșterea HbA1c”, scriu autorii citați în medicalxpress.com.

Mai mulți autori au dezvăluit legături financiare cu companiile farmaceutice, inclusiv Sanofi, care a finanțat studiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?