Depresia: cum e percepută când oamenii cred că e biologică
01 iun 2020, 21:34

Depresie
Oamenii care văd depresia cauzată de motive biologice tind să creadă că e mai severă și de lungă durată față de cei care nu o privesc astfel.

Un studiu al Universității Rutgers susține că persoanele care cred că depresia apare din cauze genetice sau în urma unei schimbări a creierului sunt mai puțin susceptibile să aibă atitudini negative față de cei care suferă de această condiție. La studiu au luat parte 319 de oameni. Acestora le-au fost evaluate online convingerile, atitudinile și experiențele lor cu depresia și tratamentul acesteia. Aproape jumătate (48,6%) au raportat depresie anterioară.

Unul dintre autorii studiului, profesorul de Psihologie Richard Contrada, a declarat, conform site-ului Universității Rutgers: ”Din punct de vedere științific, se știe foarte puțin despre înțelegerea oamenilor despre depresie și despre sentimentele lor față de persoanele afectate de această tulburare. Din punct de vedere practic, acele credințe și atitudini pot influența deciziile pe care oamenii le iau dacă caută un tratament pentru propria lor depresie; pot afecta reacțiile lor față de indivizi deprimați, inclusiv prejudecăți și discriminare”.

Studiul scoate în evidență că acei oameni care au raportat experiențe anterioare cu propria lor depresie sau cu cineva apropiat lor au avut tendința de a raporta atitudini mai puțin negative față de persoanele deprimate și o mai mare acceptare.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?