Cum verifici dacă ești asigurat la CNAS

Medici
Pentru cei care vor să verifice dacă sunt asigurați la Casa de Asigurări de Sănătate pașii sunt foarte ușor de urmat și nu necesită deplasarea la sediu. 

Toate persoanele care vor să afle dacă figurează ca asigurați la Casa Națională de Asigurări de Sănătate trebuie să acceseze site-ul cnas.ro la secțiunea verificare asigurat:

http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

Ți se va deschide pagina unde trebuie să introduci datele personale, la fel ca în fotografia de mai jos:

(w670)

Mai departe sunt de urmat câțiva pași simpli. Trebuie completat Codul Numeric Personal și numărul de verificare care este mereu diferit. În baza CNP-ului va fi afișat un Cod de Identificare al Asiguratului. Dacă toți pașii sunt urmați, după ce veți da click pe butonul caută, veți afla rezultatul căutării dumneavoastră: dacă sunteți asigurat sau nu. 

CID-ul reprezintă Codul de IDenitificare al asiguraţilor din PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) şi va fi inscripţionat pe Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS) sub numele "Cod de asigurat".

CID-ul este folosit la identificarea unică în sistem a persoanelor asigurate. Valoarea sa este generată pe baza CNP-ului. Mai jos se găsesc câteva resurse pentru dezvoltatorii de software, care pot fi folosite pentru generarea CID-ului din CNP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel