Cum se mănâncă, de fapt, șoriciul de porc. Anca Ioniță a dezvăluit secretul: Așa se mănâncă! Este o sursă importantă de colagen

sorici de porc - FOTO: Captură YouTube@ROATA VIEȚII - The Wheel of Life
EXCLUSIV
Cum trebuie, de fapt, să mănânci șoriciul de porc. Are o cantitate însemnată de calorii, tocmai de aceea medicii nutriționiști ne împărtășesc un truc simplu pentru a-l putea consuma.

Cum trebuie, de fapt, să mănânci șoriciul de porc. Șoriciul de porc este o gustare crocantă și savuroasă făcută din piele de porc prăjită. Șoriciul de porc este obținut din piele de porc. Pieile proaspete de porc sunt tăiate în felii, apoi fierte sau gătite lent. Astfel, pielea de porc se reduce la aproximativ un sfert din dimensiunea inițială. Se scurg, apoi se prăjesc. Procesul de prăjire face ca pieile să se umfle.

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cât de sănătos este șoriciul de porc, dar și cum trebuie să îl consumăm.

”Şoriciul de porc reprezintă sursă importantă de colagen.  Este important să îndepărtăm toată grăsimea de pe el, acesta având 563 kcal/100g.  Şoriciul se consuma în cantitate mică”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Ce trebuie să știm despre șoriciul de porc

Șoriciul de porc este un aliment care conține o cantitate semnificativă de grăsime, în special grăsimi saturate. Acesta poate fi consumat în cantități moderate, dar trebuie să fie parte a unei dietă echilibrate și sănătoase. Înainte de a face schimbări semnificative în dieta ta, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un nutriționist pentru a te asigura că este potrivit pentru afecțiunea ta specifică.

Consumul excesiv de alimente procesate, în special dacă acestea sunt bogate în calorii, sodiu sau ambele, cum este cazul șoriciului de porc, poate cauza sau contribui la probleme de sănătate.

Vezi și: Sfârșit tragic. O femeie a murit în 8 zile de la aflarea veștii că are cancer. Pierderea în greutate și apetitul scăzut, principalele simptome

Valoare nutritivă

Șoriciul de porc este bogat în grăsimi, în special grăsimi saturate. Conține și proteine, dar în general, nu este o sursă semnificativă de nutrienți esențiali, potrivti Healthline.

Șorici de porc prăjite - FOTO: Captură YouTube@Poor Man's Gourmet Kitchen

Grăsimi saturate

Consumul excesiv de grăsimi saturate poate contribui la creșterea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") și poate fi asociat cu riscul crescut de boli de inimă. Prin urmare, este important să limitezi consumul acestor grăsimi.

Excesul de grăsime depozitat în zona abdominală, sau grăsimea viscerală, este asociat cu rezistența la insulină. La cei cu această condiție, organismul nu răspunde corespunzător la hormonul insulină, ceea ce poate crește nivelul de insulină și zahăr din sânge și, în cele din urmă, poate duce la diabet și boli de inimă.

Calorii

Șoriciul de porc are un conținut caloric ridicat, deci este important să fii atent la porțiile consumate pentru a evita aportul caloric excesiv.

Vezi și: Ce este spuma de deasupra supei de pui. Ce se întâmplă dacă nu o strecori. De ce să adaugi un albuș de ou când începe supa să fiarbă

Sodiu

Produsele din carne procesată, inclusiv șoriciul de porc, pot conține cantități semnificative de sodiu. Consumul excesiv de sodiu poate contribui la hipertensiune arterială și alte probleme de sănătate.

Dacă ai afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi boli de inimă, hipertensiune arterială sau niveluri ridicate de colesterol, este indicat să consulți un specialist în nutriție sau medicul tău pentru a primi recomandări personalizate privind dieta.

Consumul unei diete bogate în sodiu poate, de asemenea, crește tensiunea arterială, ceea ce poate contribui la boli de inimă, accident vascular cerebral și boli renale. Un studiu privind prevenirea tensiunii arteriale care a urmărit mai mult de 3.000 de adulți timp de 20 de ani a descoperit că cei care preferau alimente cu conținut ridicat de sodiu aveau cel mai mare risc de deces din toate cauzele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult
mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel