Printr-un gest care durează doar...
În lumea eternă a dietelor și fitness-ului, un concept revoluționar atrage atenția: renunțarea la anumite obiceiuri arderea grăsimilor. Dr. Ancuța Leonte, medic specialist diabetolog, specializat în Nutriție și Boli metabolice, subliniază importanța acestui principiu în lupta cu kilogramele nedorite.
Insulina, hormonul responsabil pentru reglarea glicemiei, joacă un rol crucial: nivelele scăzute permit începerea procesului de ardere a grăsimilor după 2-3 ore de la ultima masă.
"Dacă vrei să scapi din grăsime și nu doar să scazi în greutate, renunță la clasica recomandare de trei mese și două gustări. Arderea de grăsime din corpul uman începe abia când nivelul de insulină scade.
Insulina este hormonul care se secretă când mănânci, pentru a reduce nivelul glicemiei. Avem insulină în corp, 2-3 ore după orice masă, pur și simplu pentru că am mâncat, indiferent ce, în cazul carbohidraților, cantitatea insulinei fiind mai mare.
Problema este că insulina nu permite arderea grăsimilor, ba mai mult, dictează stocarea acestora", a explicat dr. Ancuța Leonte, medic specialist diabetolog, specializat în Nutriție și Boli metabolice, într-un clip postat pe TikTok.
Vezi și: Lucrul care crește tensiunea arterială. Consecințele, grave. Riscul e mai mare cu 92%
Grăsimea abdominală - FOTO: Freepik@vladimirpolikarpov
În plus față de reducerea gustărilor, dr. Anca Leonte sugerează următoarele strategii pentru optimizarea procesului de ardere a grăsimilor.
"Deci, dacă vrei să arzi grăsime, reține că acest proces începe abia la 2-3 ore de la masa precedentă, când scade nivelul insulinei. Dacă tu ciugulești constant pe parcursul zilei, acest proces va fi blocat de fiecare gustare. Acesta este motivul pentru care nu recomand niciodată gustări", a explicat dr. Ancuța Leonte, medic specialist diabetolog, specializat în Nutriție și Boli metabolice, într-un clip postat pe TikTok.
Grăsimea abdominală și insulina au o relație complexă și importantă în contextul sănătății metabolice. Grăsimea abdominală, cunoscută și sub numele de grăsime viscerală, este un tip de grăsime corporală localizată în cavitatea abdominală, în jurul organelor interne. Aceasta diferă de grăsimea subcutanată, care se află sub piele.
Pierderea în greutate, în special a grăsimii abdominale, poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate reduce riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2. Un stil de viață sănătos, care include o dietă echilibrată și activitate fizică regulată, este esențial pentru reducerea grăsimii abdominale și îmbunătățirea sănătății metabolice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Durerea și disconfortul în jurul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
La vârsta a doua, prevenția...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...