Cum să îndepărtezi petele de ceară depilatoare de pe haine cu un ingredient-minune din bucătărie

imagine cu rol ilustrativ
Ceara depilatoare este una dintre cele mai frecvente modalități de îndepărtare a părului de pe corp sau față. Fiind o substanță lipicioasă, uneori se poate lipi de haine. Dacă ți se întâmplă asta, nu te panica. Din fericire, există câteva trucuri pentru a remedia această problemă. 

Trucuri pentru îndepărtarea petelor de ceară depilatoare de pe haine

 

Depilarea cu ceară este un proces care necesită concentrare și îngrijire, nu numai pentru a evita arsurile și alte leziuni ale pielii, ci și pentru a evita pătarea hainelor cu ceară. Iată cum se pot elimina petele de ceară depilatoare de pe haine:

1. Frigul, marele tău aliat

O idee bună este să aplici comprese reci pe petele de ceară. După ce s-au întărit petele, îndepărtează-le cu o lingură sau cuțit. De asemenea, poți utiliza elemente ascuțite, cum ar fi penseta, având grijă să nu deteriorezi hainele.

2. Folosește ulei de măsline

Deoarece este fabricată din rășină, ceara depilatoare nu este ușor de îndepărtat doar cu apă. Prin urmare, poți aplica ulei de măsline peste pete, apoi înmoaie haina în apă fierbinte. După ce o lași să stea un timp, îndepărtează ușor petele de ceară depilatoare.

3. Aplică alcool

Cu o cârpă sau burete înmuiat în alcool, petele de ceară pot fi, de asemenea, îndepărtate.

4. Căldura fierului de călcat

Așa cum frigul este eficient, la fel este și căldura. Așază un carton sau hârtie pe masa de călcat, pune haina cu partea care este pătată cu ceară pe carton și treci cu fierul de călcat peste ea. Acest proces poate dura câteva minute. De aceea, ai răbdare și ai grijă să nu arzi hainele. 

Citește și 4 semne pe față care îți semnalează carența de vitamina B12

5. Folosește apă clocotită

Pune câteva picături de ulei de măsline într-o oală cu apă. Când fierbe, înmoaie haina pătată cu ceară depilatoare. După câteva minute, haina ar trebui să fie ca nouă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel