Cum își reglează natural unele femei tensiunea arterială
26 iun 2020 / 15:15

Statul zilnic la soare te poate ajuta să-ți scazi tensiunea
Reprezentantele sexului frumos își pot controla tensiunea arterială prin creșterea nivelurilor unor celule, susțin cercetătorii.

Femeile au o capacitate înnăscută de a regla o serie de celule antiinflamatoare, numite Tregs, și astfel ar reuși să-și mențină niveluri sănătoase ale tensiunii arteriale. Aceste celule antiinflamatoare au niveluri crescute când femeia este gravidă ca să ajute la menținerea unei sarcini sănătoase, iar sistemul imunitar să nu atace fătul care are ADN de la ambii părinții.

Într-un studiu recent despre diferențele dintre sexe când vine vorba de hipertensiune, cercetători de la Colegiul Medical din Georgia, din cadrul Universității Augusta, SUA, susțin că femeile se bazează foarte mult pe Tregs pentru controlul tensiunii arteriale și acest mecanism reprezintă cel puțin una dintre diferențele de sex în ce privește hipertensiunea.

”Credem că, pe baza studiilor din acest și alte modele, că capacitatea femeii de a menține sau regla acele celule T de reglementare este esențială pentru capacitatea lor de a menține o tensiune arterială mai mică. (...) Este un răspuns compensator la o creștere a tensiunii arteriale pentru a ajuta impactul cardiovascular general”, susțin autorii studiului. Ei speră ca această abilitate înnăscută să ofere o nouă strategie de tratament pentru hipertensiune, în special pentru femei, potrivit unui comunicat al universității americane citate.

Studiul, AICI.

G Ad:

Ştiri Recomandate

4 zodii din care dau cele mai bune neveste
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri