Cum îți dai seama dacă durerea de spate vine de la coloană sau de la rinichi
06 oct 2020, 08:45

Durere
EXCLUSIV
Medicul Ovidiu Grămescu, șeful secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Sanador, explică pe înțeles care e diferența între o durere ce pare de spate, dar e, de fapt, una cauzată de rinichi.

Invitat la Interviurile DC Medical, medicul Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurgie, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Sanador, a detaliat cum facem diferența între durerile de coloană vertebrală și cele care apar ca dureri de coloană vertebrală, dar ascund alte afecțiuni.

”O durere de spate poate fi cauzată de afectarea coloanei lombare, dar poate să fie și o afecțiune renală sau una ginecologică. Durerea de spate, de obicei, pornește din zona vertebrală lombară și, în cazurile mai serioase, ea se radiază în membrele inferioare, unul sau altul sau amândouă în anumite cazuri, pe traiectul nervului sciatic pentru că rădăcinile nervoase din măduva spinării din rădăcinile cozii de cal, care sunt în zona lombară.

Dacă ai o afecțiune renală, durerea are alt traiect. Merge pe traiectul ureterului, către organele genitale externe, (n. r. pacientul) urinează frecvent, are frisoane. Dacă e o afecțiune ginecologică e o durere mai difuză la nivelul bazinului și atunci trebuie să faci un diagnostic diferențial între ele. În general, durerile de spate, ale coloanei vertebrale lombare, în cazurile în care afecțiunea este una mai accentuată, se lasă pe picior, coboară pe picior”, explică medicul Ovidiu Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?