Costumele medicale, cartea de vizită a personalului din sector medical și nu numai

Costumele medicale, cartea de vizită a personalului din sector medical și nu numai
Termenul de costume medicale se referă la îmbrăcămintea sanitară pe care medicii, asistentele, chirurgii și alți lucrători din sectorul medical le poartă atunci când sunt implicați în îngrijirea pacienților într-un mediu spitalicesc. 

Costumul medical este compus din bluză/tunică medicală și pantaloni medicali. Uniforma personalului medical se completează bineînțeles cu o pereche de saboți medicali și o bonetă medicală.

Costumele medicale sunt concepute pentru a proteja lucrătorii din domeniul sănătății, pacienții și aparținătorii acestora de agenți patogeni și alte pericole biologice care le-ar putea pune sănătatea in pericol.

Costume medicale – aspect sau funcționalitate?

În ultimele două decenii, costumele medicale au evoluat, în sensul că pe lângă caracterul practic - care se referă la buzunare funcționale pentru ca cel care poartă costumul medical să aibă la îndemână în orice moment instrumentele de care are nevoie pentru a-și face treaba așa cum trebuie, sau finisajul antimicrobian care ține microbii la distanță - design-ul s-a adaptat și el vremurilor.

Astfel, putem găsi azi în magazinele online care comercializează echipamente de protecție pentru sectorul medical costume medicale moderne și elegante, care se mulează pe liniile corpului pentru un aspect plăcut și pentru a oferi încredere în sine celor care le îmbracă. Costumele medicale moderne sunt concepute anume pentru a fi atât funcționale, la modă cât și profesionale în același timp.

Cele mai bune materiale pentru costumele medicale

Costumele medicale sunt probabil printre cele mai uzate tipuri de echipamente de protecție și pot intra în contact cu diferite materiale și substanțe medicale. Prin urmare, este esențial ca uniformele medicale să fie foarte durabile și rezistente și să fie realizate dintr-un material ușor de spălat și care permite spălarea la temperaturi foarte ridicate.

Poliester-bumbac

Cel mai des întâlnit amestec de țesături din sectorul medical sau beauty, poli-bumbacul este o combinație de înaltă calitate, confortabilă și absorbantă. Este mult mai puțin șifonabil față de bumbacul 100%, ceea ce îl face practic, durabil și eficient.

Deși nu este la fel de respirabil precum bumbacul integral, poli-bumbacul permite corpului să respire suficient cât să nu creeze acea senzație de supraîncălzire și disconfort. Iar faptul că se poate usca la temperaturi joase la uscător, este un mare avantaj în ceea ce privește întreținerea.

Poliester-spandex

Poli-spandexul este un alt amestec de țesături extrem de popular pentru costumele medicale. Combinația între durabilitate și elasticitate nu poate da greș. Plăcută pe piele și puțin probabil să se șifoneze, îmbrăcămintea de lucru medicală din poli-spandex se poate usca la uscător la temperaturi joase, ceea ce înseamnă că acest material este funcțional și ușor de curățat și întreținut.

Alegeți furnizori de încredere pentru echipamente medicale de calitate

 

Costumele medicale sunt fără  dubiu cartea de vizită a personalului medical și în egală măsură imaginea instituției medicale, centrului de spa&wellness, etc. unde își desfășoară activitatea.

De aceea este extrem de important ca furnizorul de echipamente de protecție medicală să fie de încredere, să aibă experiență în domeniu și să comercializeze produse de cea mai înaltă calitate.

Este recomandat să apelați la furnizori care oferă o gamă largă de produse în domeniu: costume medicale, pantaloni medicali, bluze/tunici medicale, accesorii medicale, încălțăminte de protecție medicală și care pot oferi și servicii suplimentare precum personalizarea produselor prin diferite tehnici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel