Colegiul Medicilor Cluj, reacție la condamnarea doctoriței Adela Golea

Dr Adela Golea a anunțat că nu va contesta demisia și că demisionează și se retrage. Foto: Ziua de Cluj
Consiliul Colegiului Medicilor Cluj spune că deși decizia unei intanțe trebuie respectată, trebuie luate în considerare și circumstanțele în care dr Adela Golea a dat acel ordin ca pacienții gravi să aibă prioritate în fața alcoolicilor aduși de poliție. Iată punctul de vedere transmis redacției

„Consiliul Colegiului Medicilor Cluj a luat act despre hotărârea pronunțată de prima instanță în procesul penal deschis împotriva dnei. Conf. Dr. Adela Golea, în legătură cu administrarea UPU a SCJU Cluj-Napoca.

Justiția reprezintă caracteristica fundamentală a oricărui stat de drept, fiind garanta democrației. Faptele trebuie judecate și prin prisma circumstanțelor generatoare și a conduitei morale a făptuitorului.

Sprijin pentru conf.dr Adela Golea

Medicina de urgență presupune mult devotament, profesionalism, concentrare. Sancțiunea complementară dispusă de prima instanță poate părea nedreaptă, din moment ce medicul, prin jurământul dat, își dedică întreaga viață în folosul comunității.

Colegiul Medicilor Cluj își manifestă sprijinul față de medicul Adela Golea și față de toți medicii care luptă în fiecare clipă pentru salvarea vieților omenești”, se arată în punctul de vedere transmis redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel