Ai auzit de "grounding"? Noua tehnică...
Puiul insuficient gătit nu este singurul aliment care ne poate îmbolnăvi.
Dacă ați avut vreodată intoxicații alimentare, nu trebuie să vă spunem cât de enervant și de îngrozitor este. De aceea este adevărat că cel mai bun mod de combatere a intoxicațiilor alimentare este prin prevenire - mult mai bună decât orice leac. Prin urmare, aveți grijă cu aceste alimente, deoarece acestea vă pot îmbolnăvi și.
De asemenea, puteți obține otrăvirea alimentară din aceste alimente.
Ouă prăjite (sau fierte) moi
Un ou prăjit arată atât de apetisant. Dar nu este deloc distractiv atunci când te îmbolnăvește. Salmonella este unul dintre cei mai mari vinovați ai intoxicațiilor alimentare și o puteți contracta cu un ou oarecum nesănătos, cum ar fi un ou prăjit sau un ou fiert moale. Din fericire, acest risc este foarte mic. Cu toate acestea, dacă pregătiți un ou pentru copii mici, femei însărcinate, vârstnici sau cineva cu un sistem imunitar slăbit, asigurați-vă că oul este complet gătit.
Ton
Mirosim adesea ceva pentru a determina dacă este încă bun. Deci, dacă tonul încă miroase normal, probabil crezi că este și bun. Din păcate, această metodă nu este pe deplin eficientă. Când peștele crud este depozitat incorect, bacteriile cresc și puteți contracta intoxicații alimentare. Cum puteți preveni acest lucru? Puneți tonul în frigider cât mai curând posibil după ce l-ați cumpărat și gătiți-l bine.
Salată verde, rucola și alte legume crude cu frunze verzi
Riscul este mic, dar puteți face o intoxicație alimentară din salată. Dacă ați cumpărat salată de pe piață, este bine să o spălați bine înainte de a o mânca. Din nou, riscul este mic, dar legumele pot fi contaminate cu o bacterie din excremente de păsări, îngrășăminte sau căpușe, iar astea sunt doar câteva.
Fasole verde
Fasolea verde este de fapt semințe încolțite. Pentru a asigura germinarea semințelor, este necesar un mediu umed și multe bacterii cresc adesea acolo. „Infecția are loc de obicei în sămânță și atunci când semințele germinează, celulele bacteriene ajung, de asemenea, în plantă”, remarcă dr. Diez-Gonzales The Healthy. Din nou, riscul este mic de a face toxiinfecție alimentară, dar cu siguranță nu strică să gătiți fasolea verde înainte de a o mânca.
Conserve de fasole
Boabele de fasole conțin o anumită proteină numită lectină. Dacă mâncați fasolea fără a o încălzi, lectina poate rămâne intactă. Și corpul nu va fi prea fericit în cazul acesta. Dacă aveți prea multă lectină, este posibil să aveți diaree sau să aveți vărsături. Soluția? Încălziți fasolea înainte de a o consuma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ai auzit de "grounding"? Noua tehnică...
Vești revoluționare pentru pacienții...
Probiotice, prebiotice și sănătatea...
A început cu un simplu obicei...
Dispozitivul care poate depista...
La Buzău, se caută specialişti pentru...
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...