Acesta este semnul cancerului...
Înfiinţarea unui centru pentru tratarea dependenţilor de droguri, care ar fi primul de acest fel din Braşov, este unul dintre proiectele pe care managerul Spitalului braşovean de Neurologie şi Psihiatrie, dr. Florin Bîgiu, vrea să-l realizeze în cursul anului viitor.
În prezent, conform lui Bîgiu, aceste cazuri, care au nevoie de o atenţie specială, sunt tratate în cadrul unităţii medicale, lunar, numărul acestor pacienţi care sunt internaţi pe secţia de profil fiind de două-trei persoane.
Centrul pentru dependenţii de droguri ar urma să funcţioneze într-un spaţiu propriu al unităţii medicale, securizat în mod corespunzător, pentru a nu permite accesul traficanţilor, cu diferite substanţe care creează adicţie.
Dr. Florin Bîgiu a precizat că acest proiect ar putea fi concretizat la Zărneşti, unde a fost identificat un spaţiu potrivit acestei activităţi de recuperare.
"Unele investiţii, respectiv aparatura de biochimie, prezintă module dedicate pentru analiza metaboliţilor drogurilor în sânge sau în urină. În acest scop, o echipă din spitalul braşovean s-a deplasat la spitalul Obregia din Bucureşti, care are un centru funcţional, să facă un schimb de bune practici şi să vedem ce înseamnă pentru noi, din punct de vedere investiţional, logistic, al aprobărilor şi autorizărilor necesare din partea Ministerului Sănătăţii. Ne dorim să facem acest lucru deoarece această patologie este din ce in ce mai frecventă şi la Braşov", a declarat dr. Bîgiu, citat de agerpres.ro.
Tratamentul unui dependent de droguri este de lungă durată şi necesită urmarea unei proceduri specifice, a menţionat sursa citată.
"O dată depistat cu această dependenţă, pacientul va fi internat mai întâi într-o secţie de psihiatrie acuţi, unde se vor face primele încercări de substituţie cu metadonă, iar după stabilizare, deci după ce depăşeşte sevrajul, el poate fi transferat într-o secţie de cronici, unde va continua cu substituţia. În momentul în care psihiatrii care-l monitorizează îşi vor da avizul, pacientul poate fi externat, urmând să ţină legătura cu medicii prin intermediul Centrului de sănătate mintală", a precizat dr. Bîgiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...