Cel mai bun calmant natural crește în grădina ta

imagine cu rol ilustrativ
Salata sălbatică este folosită ca și calmant natural de milenii. Această plantă seamănă cu ciulinul și păpădia, dar are proprietăți puternice care pot înlocui analgezicele. 

Lactuca Virosa, cunoscută și sub numele de „salată sălbatică”, este o plantă înaltă, cu muguri mici de culoare galbenă, ce ar putea fi cultivată în grădina ta. Mai des întâlnită în America de Nord și Anglia, este verișoara salatei verzi pe care o vedem de obicei pe piață.

Planta are o sevă lăptoasă, care conține opiacee calmante, numite lactucarium. Aceste opiacee sunt colectate și uscate și compușii lor principali includ lactupicrin, lactucină și lactucopicrin, care au proprietăți analgezice puternice și au aceleași efecte ca ibuprofenul la șoareci. 

Cercetătorii iranieni au descoperit că această salată era un calmant popular înainte de perioada victoriană. În studiul Institutului pentru Istoria Științei se scrie că „acțiunea substanței a fost mai slabă decât opiul, dar fără efecte secundare. Mai mult, practica medicală a arătat că, în anumite cazuri, lactucarium a produs efecte curative mai bune decât opiul”.

Salata sălbatică - beneficii

·  Migrene: persoanele care o utilizează în acest scop declară că au mai puține migrene decât înainte.

· Insomnie: induce o stare euforică, ajutându-te să adormi mai ușor.

· Anxietate: Salata sălbatică poate acționa ca un calmant ușor.

· Astm și tuse: Salata sălbatică are proprietăți de suprimare a tusei.

Utilizare

Cea mai obișnuită modalitate de a pregăti planta este sub formă de ceai. Sunt suficiente aproximativ 2-4 ml de trei ori pe zi sau 1-2 lingurițe de frunze uscate înmuiate în apă clocotită timp de 10-15 minute. Bea acest ceai de trei ori pe zi.

Prudență

· Salata sălbatică trebuie consumată cu măsură. O  ritație a pielii poate apărea dacă o aplici direct pe piele, așa că ai grijă când o utilizezi ca remediu local.

· Ingerarea unor cantități mari poate provoca: transpirație, ritm cardiac rapid, amețeli, dilatarea pupilei, sunete în urechi, vedere afectată și dificultăți de respirație.

· Nu se recomandă utilizarea salatei sălbatice în timpul sarcinii.

· Persoanele care au următoarele probleme de sănătate nu trebuie să consume salată sălbatică: alergii la ambrozie, glaucom. 

2. -imagine fara descriere- (salata-salbatica_48918400.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel