Ce se întâmplă când porți cerceii pentru o perioadă lungă de timp. Detaliul care te va pune pe gânduri

cerceii - FOTO: Freepik@EyeEm
Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă dacă porți cerceii pentru o perioadă lungă de timp? Ei bine, detaliul acesta te va pune pe gânduri.

Purtarea cerceilor este o practică comună și populară, cu rădăcini adânci în diverse culturi și tradiții din întreaga lume. Însă, dincolo de aspectul estetic și cultural, purtarea cerceilor pentru perioade îndelungate poate avea atât efecte benefice, cât și riscuri pentru sănătate. În acest articol, vom explora impactul purtării cerceilor pe termen lung, bazându-ne pe dovezi și studii medicale.

Ce se întâmplă când porți cerceii pentru o perioadă lungă de timp

Dr. Georgiana Gheba, medic specialist dermatolog, a explicat într-un clip postat pe TikTok ce se întâmplă atunci când purtăm cerceii pentru o perioadă mai lungă de timp.

"De ce miros cerceii a brânză stricată atunci când îi dăm jos din urechi? Cu cât purtăm mai mult o pereche de cercei, la acel nivel se acumulează celule moarte, transpirație, produse pentru păr, mai ales șampoane, și bacteriilor, dar și fungilor le place zona de umiditate, dar și de loc închis", a explicat dr. Georgiana Gheba, medic specialist dermatolog, într-un clip postat pe TikTok.

Vezi și: Organele pe care le obosește de statul la oraș. Dr. Dorin Sarafoleanu: Un om care lucrează 3h are nevoie de cel puțin 4-5h să se refacă în mijlocul naturii

Cum să procedăm

Cercei - FOTO: Freepik@kroshka__nastya

Dr. Georgiana Gheba, medic dermatolog, ne oferă câteva sfaturi utile pentru a preveni acest fenomen neplăcut.

"Ce putem să facem. Dezinfectăm perechea pe care o purtăm cel mai des cu spirt, odată pe săptămână. dacă schimbăm frecvent perechile măcar o dată pe lună și de fiecare dată când dăm jos cerceii să spălăm acele zone ale urechilor cu un gel de spălare blând pentru față", a explicat dr. Georgiana Gheba, medic specialist dermatolog.

Este recomandat să scoateți cerceii în timpul somnului și să faceți pauze regulate de la purtarea acestora pentru a permite pielii să respire și să se refacă.

Vezi și: Ce este, de fapt, atacul ischemic tranzitoriu. Care sunt semnele. În cât timp apare AVC-ul

În cazul apariției simptomelor neplăcute, este important să consultați un medic dermatolog pentru a primi tratamentul adecvat. Purtarea cerceilor pentru perioade lungi poate crește riscul de infecții. Acest risc este amplificat dacă cerceii nu sunt din materiale hipoalergenice sau dacă igiena nu este corespunzătoare. Infecțiile pot varia de la ușoare, cum ar fi roșeață și iritație, până la severe, cum ar fi abcese care necesită intervenție medicală.

Metalele din care sunt confecționați cerceii, cum ar fi nichelul, pot provoca reacții alergice la unele persoane. Simptomele pot include mâncărime, roșeață și erupții cutanate. Utilizarea cerceilor din aur, argint sau titaniu poate reduce acest risc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel