Ce nu știai despre intervențiile estetice în exces. Vâlcu: Poți lua un nou buletin. Prof. dr. Ioan Lascăr: Evident. Sunt detalii anatomice care pot fi modificate

interventiile estetice - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Intervențiile estetice în exces pot să schimbe radical fizionomia unei persoane. 

Procedeele chirurgicale estetice au evoluat semnificativ în ultimii ani, oferind posibilitatea de a schimba aspectul fizic într-un mod care să redea tineretea și prospețimea unei anumite perioade din viață. Profesorul Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, explică că intervențiile estetice nu au ca scop schimbarea radicală a fizionomiei, ci mai degrabă readucerea la un aspect fizic familiar din trecut.

"Avem posibilitatea de a schimba fizionomia, dar intevențiile estetice nu au acest obiectiv. Avem la dispoziție procedeele chirurgicale care ne permit să schimbăm fizionomia. Se pot modifica forma și dimensiunile, aspectul nasului, pomeții, dimensiunile osaturii, chiar și raportul dintre mandibulă și maxilar, aspectul profilului, aspectul urechilor.

Sunt detalii anatomice care pot fi modificate cu proceduri chirurgicale standardizate", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: "Începe să dispară empatia. Cu ce s-a înlocuit?". Dr. Dorin Sarafoleanu: Sunt sigur că nu mă înșel în ceea ce urmează să vă spun...

Fizionomia, schimbată complet

Intervenții estetice în exces - FOTO: Freepik@EyeEm

Intervențiile estetice, când sunt efectuate în exces sau fără o analiză adecvată a riscurilor, pot prezenta serioase pericole pentru sănătatea și aspectul fizic al pacienților. În ciuda beneficiilor evidente pe care le pot aduce, procedurile chirurgicale sau non-chirurgicale de îmbunătățire a aspectului pot avea consecințe neașteptate și chiar periculoase.

"Poți să iei un nou buletin", a completat jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii Interviurile DC MEDICAL și DC News.

"Evident. Operațiile plastice nu au ca obiectiv schimbarea fizionomiei, ci întoarcerea la un aspect fizionomic din urmă cu 10-20 de ani", a spus și prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca.

Potrivit prof. dr. Ioan Lascăr, operațiile plastice moderne sunt concepute pentru a evidenția frumusețea naturală a fiecărei persoane și pentru a corecta semnele de îmbătrânire sau imperfecțiunile care pot apărea odată cu trecerea timpului.

Vezi și: "Se urmărește ca lumea să fie dezbinată! Noi nu mai avem încredere unul în celălalt". Dr. Dorin Sarafoleanu, citat din Regele Mihai I: Cu fiecare generație, țara își dobândește dreptul de a exista

Intervențiile estetice, rezultate remarcabile

Intervențiile estetice au câștigat popularitate pentru capacitatea lor de a reduce semnele îmbătrânirii, inclusiv ștergerea ridurilor. În ultimele decenii, tehnologiile și procedurile în domeniul chirurgiei plastice și al medicinii estetice au evoluat semnificativ, oferind pacienților opțiuni eficiente pentru a-și revigora aspectul și a diminua aspectul ridurilor.

Printre cele mai populare proceduri estetice care vizează reducerea ridurilor se numără injecțiile cu toxina botulinică (cum ar fi Botoxul) și umplerea ridurilor cu substanțe de umplere, precum acidul hialuronic sau colagenul. Aceste proceduri sunt concepute pentru a netezi ridurile și pentru a reda pielii un aspect mai tânăr și mai ferm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel