Un nou instrument de evaluare a...
Ce înseamnă dacă ai triunghiuri negre între dinți. Triunghiurile negre între dinți nu sunt periculoase, dar pot fi asociate cu preocupări privind sănătatea orală, a avertizat un dentist.
Triunghiurile negre dintre dinți se referă la spațiile goale sau la golurile care pot apărea între dinți, adesea aproape de gingie, creând o formă triunghiulară când sunt văzute din față.
Aceste spații pot apărea ca zone întunecate deoarece expun țesuturile orale de dedesubt și pot captura particulele alimentare, placa sau resturile, făcându-le mai vizibile. Deși nu sunt un semn al unor probleme grave de sănătate, Dr. Abdul Azizi, dentist principal al Harley Private Dentist Clinic, a spus că ele pot fi legate de afecțiuni precum boala gingiilor sau retragerea gingiilor.
”Ele nu sunt neapărat un semn al igienei precare, deoarece diverse factori, inclusiv genetica și forma dinților, pot contribui la dezvoltarea lor. Cu toate acestea, ele pot captura particulele alimentare și pot afecta igiena orală și estetica, ceea ce poate justifica atenția dentară din motive cosmetice sau preventive”, a subliniat dr. Abdul Azizi, potrivit Express.
Triunghiurile negre între dinți pot să apară din mai multe motive.
Retragerea gingiilor apare atunci când țesutul gingival care acoperă în mod normal rădăcinile dinților începe să se retragă, expunând o parte a rădăcinii dintelui.
”Acest lucru poate crea un spațiu sau un triunghi negru între dinți”, a mai subliniat dr. Azizi.
Boala parodontală (gingivală) poate duce la pierderea suportului osos în jurul dinților, ceea ce poate duce la retragerea gingiilor de la dinți, lăsând spații deschise.
Variațiile în mărime, formă și aliniament pot crea spații sau triunghiuri negre, în special dacă dinții nu sunt perfect alăturați unul de altul.
Pe măsură ce îmbătrânim, schimbările în țesutul gingival și densitatea osoasă pot contribui la apariția triunghiurilor negre.
În unele cazuri, tratamentul ortodontic, cum ar fi bretelele sau dispozitivele de aliniere, poate schimba poziția dinților și crea mici spații sau triunghiuri negre.
Prevenirea triunghiurilor negre dintre dinți poate fi provocatoare, a spus Dr. Azizi, dar mai multe măsuri pot ajuta la minimizarea riscului.
Igienă orală bună - mențineți periajul și folosirea aței dentare regulată pentru a preveni boala gingiilor, care poate duce la retragerea gingiilor și triunghiuri negre.
Vizite regulate la dentist - vizitați dentistul pentru consultări regulate pentru a detecta și aborda semnele timpurii ale bolii gingiilor și retracției gingivale.
Tratament ortodontic - corectarea dinților incorect aliniați prin tratament ortodontic poate ajuta la prevenirea formării triunghiurilor negre.
Folosirea cu grijă a aței dentare - utilizați tehnici adecvate de folosire a aței dentare pentru a evita rănirea țesutului gingival, deoarece folosirea agresivă a aței dentare poate contribui la retragerea gingiilor.
Evitarea fumatului - fumatul este un factor de risc pentru boala gingiilor, așa că renunțarea sau evitarea fumatului poate ajuta la menținerea sănătății gingiilor.
Gestionarea afecțiunilor medicale subiacente - anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, pot crește riscul problemelor gingivale, așa că gestionarea lor poate fi preventivă.
Vârsta, metodele agresive de igienă dentară, boala gingiilor, pierderea osoasă și dimensiunea și forma dinților și gingiilor pot contribui la formarea acestor triunghiuri.
Aspectul nu este singurul motiv pentru care oamenii doresc să corecteze triunghiurile. Acestea pot captura alimente și bacterii, ceea ce poate cauza probleme dentare suplimentare.
Există o gamă de tratamente disponibile, începând cu schimbarea obiceiurilor de periaj și folosire a aței dentare. În funcție de gravitatea afecțiunii dentistul sau parodontologul dumneavoastră ar putea recomanda injecții cu acid hialuronic, lipire cu rășină compozită, bretele sau corecții chirurgicale.
Dacă observați că se formează triunghiuri negre între dinți, discutați cu dentistul dumneavoastră pentru a decide care intervenție are cel mai mare sens în cazul dumneavoastră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un nou instrument de evaluare a...
Procedurile estetice pentru...
Creșterea popularității băuturilor...
Ce efect nociv are ciocolata pentru rinichii noștri. Ce trebuie să...
Ce trebuie să știi despre nodulii...
O vorbă din popor spune că în lunile...
Mestecatul gumelor tari pentru a...
Progresul într-un antrenament...