Hidratarea este un obicei esențial...
Dr. Gilda Popescu, medic pneumolog, aduce în prim-plan importanța unui somn liniștit și de calitate pentru menținerea echilibrului organismului. Ea subliniază că orele de somn regulate, un mediu de dormit confortabil și o bună ventilație sunt cruciale pentru sănătatea plămânilor, dar și pentru cea generală.
În ceea ce privește tulburările de somn, cum ar fi apneea în somn, dr. Gilda Popescu evidențiază repercusiunile pe care acestea le pot avea asupra întregului organism. De la afectarea aparatului respirator până la impactul asupra sănătății cardiovasculare, tulburările de somn pot avea consecințe semnificative asupra sănătății noastre generale.
Pentru a gestiona aceste probleme, dr. Gilda Popescu menționează că diagnosticarea corectă a cauzelor insomniei și tratamentului adecvat al bolii de fond poate contribui la tulburările de somn.
”Un somn liniștit stabilește un echilibru al organismului. Este important să avem orele de somn, să avem un somn liniștit, să avem o bună ventilație. Aparițiile de tulburări de somn, de tipul apneei în somn, au repercusiuni asupra întregului organism, de la aparatul respirator la aparatul cardiovascular. În primul rând, trebuie să fie stabilită de ce natură este insomnia, dacă apare și, totodată, tratată boala de fond”, ne-a spus dr. Gilda Popescu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Dr. Gilda Popescu ne-a adus în atenție o perspectivă interesantă asupra poziției de dormit și impactul acesteia asupra respirației. Ea a subliniat că dormitul pe abdomen poate facilita respirația și poate fi benefic, în special pentru cei care suferă de insuficiență respiratorie.
Această poziție poate deschide căile respiratorii și poate facilita fluxul de aer către plămâni, contribuind la o respirație mai ușoară și mai eficientă în timpul somnului.
În contrast, dr. Gilda Popescu a avertizat că dormitul pe spate poate fi mai puțin favorabil pentru respirație, în special în cazul în care există probleme respiratorii preexistente. Această poziție poate favoriza colapsul căilor respiratorii și poate agrava simptomele insuficienței respiratorii sau ale altor tulburări respiratorii în timpul somnului.
”Facilitează respirația faptul că dormim pe abdomen. Faptul că dormim pe abdomen favorizează ameliorarea respirației și ea este recomandată ca metodă pentru cei care suferă de insuficiență respiratorie.
Ameliorare se poate obține atunci când există tulburatori respiratorii și dormim pe burtă. Iar cel mai rău este când dormim pe spate”, ne-a spus dr. Gilda Popescu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Este recomandat ca pacienții să se adreseze unui medic specialist pentru a identifica și trata corect problemele legate de somn.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Hidratarea este un obicei esențial...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...