Ce conţin pachetele cu 24 kilograme de alimente de la Guvern. Cine le primește și când ajung

ce contin pachetele cu 24 de kilograme de alimente de la guvern - FOTO: Freepik@atlascompany
Ce conţin pachetele cu 24 kilograme de alimente de la Guvern și cine va beneficia de acestea.

Pachetele cu produse alimentare care cântăresc 24 de kilograme vor ajunge la oameni înainte de sărbătorile de iarnă, a anunțat ministrul Marcel Boloş, la Antena 3 CNN. Potrivit precizărilor sale, începând cu 1 noiembrie va începe distribuirea pachetelor, pentru ca toți românii să aibă alimentele până de sărbători, potrivit DC BUSINESS.

”Pachetele cu alimente se vor distribui începând cu data de 1 noiembrie, ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt pachete cu produse alimentare, au 24 de kilograme greutatea. Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat, este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.

Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la şase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari.

Am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a precizat ministrul Investițiilor și proiectelor europene.

Marcel Boloș a menționat că ”în aceste pachete și produse alimentare, de la ulei, făină, zahăr, conserve de carne de porc, de vită, inclusiv paste făinoase. 

Vezi și: Durerile de picioare, tratament simplu. Un singur gest îți poate îmbunătăți starea

Bani europeni 

Alimentele sunt luate în totalitate cu bani europeni. Finanțarea este asigurată din vechiul program operațional destinat asistenței pentru persoanele defavorizate. Aceste alimente au fost licitate în anul 2017 și încheiate contractele de furnizare în anul 2019", a precizat ministrul la Antena 3 CNN.

Cum ajung pachetele cu alimente la români

"Pachetele cu alimente sunt în centrele de depozitare pe care ni le-au pus la dispoziție autoritățile locale și este o practică pe care noi o avem începând cu anul 2019 ca aceste centre de depozitare mai apoi să deservească beneficiarii. 

Implicarea a fost a autorităților locale în acest proces. Am avut aceste campanii de distribuire și în trecut, cu sprijinul primarilor", a spus Boloş.

"Beneficiarii se găsesc la nivelul autorităților locale și am avut sprijin din partea primarilor pentru ca pachetele să fie distribuite, dumnealor fiind cei care au și stabilit unde vor exista aceste centre de distribuție și de depozitare", a continuat ministrul.

Citește și Pe lângă vouchere, mulţi români vor primi şi pachete de 24 kg cu ajutoare alimentare

Vezi și: Medicamentul pentru tuse, "campion" la efecte toxice: Vă rog să vă mai gândiți înainte sa-l luați. Provoacă vărsături, halucinații, tahicardie

Valoarea totală a sumei transmise de MIPE, din fonduri europene nerambursabile, se ridică la 590.384.250 lei.

”Mă bucur că reușim să respectăm calendarul asumat și vă pot anunța că astăzi am efectuat plățile pentru încărcarea tranșei a III-a de 250 de lei, pe care Guvernul îi oferă persoanelor vulnerabile prin programul Sprijin pentru România. Este un ajutor atât de necesar în această perioadă, din care românii pot să își cumpere alimente și mese calde.

Separat, în luna noiembrie vom distribui o nouă tranșă de pachete cu ajutoare alimentare, ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum, prin intermediul programului pe care l-am lansat încă din ianuarie 2020. Așadar, vor fi români care vor primi în această perioadă atât cei 250 de lei, cât și un pachet de peste 24 de kilograme de alimente.

De asemenea, o altă veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministru Marcel Boloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel