Catinca Roman, diagnostic. A dezvăluit cu ce boală se confruntă, după acuzațiile Oanei Roman: Iau pastile puternice

Catinca Roman - Foto: Youtube In Oglinda
Catinca Roman a dezvăluit diagnosticul pe care l-a primit de la medic, după acuzațiile Oanei Roman.

Catinca Roman a dezvăluit problemele de sănătate cu care se confruntă, după ce sora ei, Oana Roman a acuzat-o public că nu ar fi venit deloc să o viziteze pe mama lor, Mioara Roman, care se află la un centru de recuperare.

În apărarea sa, Catinca s-a apărat și i-a spus surorii sale celebre că lucrurile nu sunt deloc simple, lucru care a iscat o întreagă controversă.

Catinca Roman nu a avut parte de o perioadă deloc ușoară după ce tatăl ei, Iosif Zilahy, s-a stins din viață, în urmă cu mai bine de un an, așa că, măcinată de durere, Catinca Roman a apelat la ajutor specializat.

Catinca Roman a dezvăluit că în prezent urmează un tratament cu antidepresive, motiv care a împiedicat-o să își viziteze mama atât de des pe cât și-ar fi dorit.

"Sunt pe pastile, pe antidepresive, de când a murit tata. Nu am putut să trec peste dispariția lui, deși la început așa se părea. Eu am fost la un specialist care m-a diagnosticat cu o depresie serioasă și mi-a dat tratament medicamentos. Trebuie să treacă ceva timp ca să-și facă efectul.

M-am mutat la fiica mea, Calina, pentru că, pur și simplu, eu am putut să mai stau singură în casă.

Culmea, eu care, de felul meu, sunt mai solitară așa. Toată viața am stat singură. Calina a văzut, însă, că mă simțeam rău și a încercat din răsputeri să mă scoată din depresie. Mama este tocmai în Snagov, iar eu sunt sub tratament antidepresiv și nu mai pot sa conduc până la ea la centru unde este internată.

Când iei pastilele așa de puternice, nu poți să mai conduci, este specificat și în prospect.

Nu m-am fofilat deloc să merg s-o văd ca nu am de ce. Pentru mine familia a fost foarte importantă, dar lucrurile nu au mers prea bine pe partea asta în ultimii ani și asta m-a consumat foarte tare", a dezvăluit Catinca Roman, pentru Click!

Depresia severă, care sunt simptomele

Depresia este o boală frecventă, dar gravă, care variază foarte mult în ceea ce privește gravitatea simptomelor. Dacă aveți un caz mai ușor, este posibil să vă luptați cu simptome care includ tristețe, iritabilitate, furie și oboseală care durează săptămâni sau mai mult. O astfel de depresie interferează cu viața de zi cu zi și cu relațiile pe care le aveți.

Cu toate acestea, unele cazuri de depresie sunt mai severe, cu simptome intense care pot include pierderea semnificativă a poftei de mâncare și a greutății, probleme de somn și gânduri frecvente de moarte sau sinucidere. O astfel de depresie poate fi paralizantă. Este posibil să vă izolați și să aveți probleme în a vă ridica din pat sau a ieși din casă.

Simptomele depresiei severe includ:


- Insomnie sau somn excesiv

- Iritabilitate

- Pierderea interesului pentru activitățile care înainte erau plăcute

- Disperare

- Gânduri persistente că se va întâmpla ceva rău

- Gânduri de moarte sau de sinucidere sau tentative de sinucidere

- În cazuri foarte grave, simptome psihotice (cum ar fi halucinații sau iluzii)

- Incapacitatea de a avea grijă de sine, cum ar fi mâncatul, scăldatul sau îndeplinirea responsabilităților familiale sau profesionale

- Deși s-ar putea să aveți impresia că nu există nicio speranță, discutați cu medicul despre opțiunile de tratament. Chiar și simptomele depresiei severe pot fi tratate, potrivit WebMD.

Mioara Roman, "două episoade destul de rele": Puteam să o pierdem de atunci.

 

Iosif Zilahy a fost primul soț al Mioarei Roma, iar Catinca și Oana au vrut s-o menajeze pe mama lor și să nu o anunțe de decesul acestuia.

"Eu m-am implicat în alegerea unui nou centru pentru mama. Ea a avut două episoade destul de rele. Puteam să o pierdem de atunci. Eu, inițial, nu am vrut să-i spun că a murit tata, dar ea a aflat de la televizor, de la știri.

Plus că e complicat s-o văd pe mama în starea în care este acum. M-am gândit că nici ei nu i-ar face bine să mă vadă așa. Ea este o fire foarte senzorială, simte tot, ar fi simțit și starea mea proastă", a mai spus Catinca Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel