Cât durează pasiunea în cuplu. Radu Leca: Echilibrul se distruge. Nu există

pasiunea in cuplu - FOTO: Freepik@Phaisitsawan
EXCLUSIV
În viața fiecărui cuplu, dinamica în viața intimă reprezintă piatra de temelie pentru o relație durabilă și împlinitoare. Dar cât durează, de fapt, pasiunea.

În viața fiecărui cuplu, dinamica sexuală joacă un rol crucial în menținerea echilibrului și intimității pe termen lung. Compatibilitatea în dorințe și nevoi sexuale poate juca un rol determinant în menținerea echilibrului și a atracției reciproce pe parcursul anilor.

Cât durează pasiunea în cuplu

Psihologul Radu Leca a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cât durează pasiunea în cuplu. 

"Sexul în interiorul unui cuplu reprezintă, în cazul în care ambii parteneri sunt activi sexual, și au același tip de dorințe și nevoi, singurul element care îi conectează pentru o perioadă mai lungă de timp de 5-7 ani. Din secunda în care dinamica sexualității se schimbă la un partener, atunci și elementul de echilibru se distruge. Fără sex nu există cuplu.

După 5-7 ani, elementele încep să devină total diferite pe dinamica sexualității",  a explicat psihologul Radu Leca, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Cum să menții pasiunea în cuplu

Păstrarea pasiunii în cuplu este o provocare continuă, dar esențială pentru menținerea unei relații sănătoase și împlinite. Menținerea pasiunii în cuplu necesită efort și atenție constantă, dar investiția în relația fiecăruia dintre noi va aduce recompense pe termen lung în forma unei conexiuni profunde și satisfăcătoare.

"Dinamica și menținerea ritmului activității sexuale se menține prin trei elemente:

- Structura de ansamblu a fanteziilor erotice, existența ei și creșterea dinamicii sale

- Creșterea numărului de acte sexuale într-o săptămână

- Creșterea numărului de acte sexuale denumite surprinzătoare într-o săptămână. Actele sexuale surprinzătoare sunt surprinzătoare pentru intensitate și calitate, dar mai există și al patrulea element care se numește sexul surpriză.

Atunci când te aștepți mai puțin, partenerul te surprinde plăcut cu o partidă de sex care să fie realizată în vacanță, acasă când se așteaptă mai puțin, în intimitatea unei ieșiri în natură. Sexul în natură reprezintă una din principalele fantezii care unesc cuplul", a mai explicat psihologul Radu Leca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel