Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Carnea roșie îmbătrânește arterele. Ce putem face
03 iul, 21:10
Un compus produs în intestin când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în creșterea riscului de boli de inimă pe măsură ce îmbătrânim.
Carne

Oamenii ar putea preveni îmbătrânirea arterelor prin modificări ale dietei și terapii țintite, susțin cercetători de la Universitatea din Colorado Bulder. Ei au descoperit că un compus (trimetilamină-N-oxid) produs în intestin când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în creșterea riscului de boli cardiovasculare pe măsură ce înaintăm în vârstă. În plus, au găsit și o legătură între acel compus și declinul cognitiv.

”Lucrările noastre arată pentru prima dată că nu numai că acest compus afectează direct funcția arterei, ci poate ajuta și la deteriorarea sistemului cardiovascular care apare în mod natural odată cu vârsta”, susține unul dintre autorii studiului, Vienna Brunt, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

S-a decis: când începe școala, declarația momentului
Peștele, cum reduce riscul de Alzheimer dat de poluare
Incontinența se poate ameliora prin antrenament
EXCLUSIV
Băutorii de cafea, risc mai mic de Alzheimer
Deficiența de CALCIU. Cum recunoști simptomele
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri