La granița dintre știință și miracol,...
Oamenii ar putea preveni îmbătrânirea arterelor prin modificări ale dietei și terapii țintite, susțin cercetători de la Universitatea din Colorado Bulder. Ei au descoperit că un compus (trimetilamină-N-oxid) produs în intestin când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în creșterea riscului de boli cardiovasculare pe măsură ce înaintăm în vârstă. În plus, au găsit și o legătură între acel compus și declinul cognitiv.
”Lucrările noastre arată pentru prima dată că nu numai că acest compus afectează direct funcția arterei, ci poate ajuta și la deteriorarea sistemului cardiovascular care apare în mod natural odată cu vârsta”, susține unul dintre autorii studiului, Vienna Brunt, potrivit unui comunicat al universității citate.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La granița dintre știință și miracol,...
Un nou studiu arată că monitorizarea...
Regatul Unit dă undă verde pentru un...
Noua descoperire care ar putea pune capăt rușinii tăcute a...
Ziua Naţională a Transplantului. Un...
"Cancerul nu doar slăbește trupul, ci îți fură voința de a trăi"....
Durere, balonare, infertilitate - și...
Meditația îți poate salva viața? Un...