Carnea roșie îmbătrânește arterele. Ce putem face

Carne
Un compus produs în intestin când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în creșterea riscului de boli de inimă pe măsură ce îmbătrânim.

Oamenii ar putea preveni îmbătrânirea arterelor prin modificări ale dietei și terapii țintite, susțin cercetători de la Universitatea din Colorado Bulder. Ei au descoperit că un compus (trimetilamină-N-oxid) produs în intestin când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în creșterea riscului de boli cardiovasculare pe măsură ce înaintăm în vârstă. În plus, au găsit și o legătură între acel compus și declinul cognitiv.

”Lucrările noastre arată pentru prima dată că nu numai că acest compus afectează direct funcția arterei, ci poate ajuta și la deteriorarea sistemului cardiovascular care apare în mod natural odată cu vârsta”, susține unul dintre autorii studiului, Vienna Brunt, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel