Anxietatea nu doar că îți afectează...
Până la 50% dintre femei dezvoltă tensiune arterială crescută înainte de vârsta de 60 de ani, dar simptomele gen bufeuri și palpitațiile sunt adesea atribuite menopauzei, avertizează medici, conform unui document al Societății Europene de Cardiologie.
”Hipertensiunea arterială se numește hipertensiune la bărbați, dar la femei este adesea etichetată în mod eronat ca stres sau simptome ale menopauzei. (...) Știm că tensiunea arterială este tratată mai puțin la femei în comparație cu bărbații, punându-le în pericol de fibrilație atrială, insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral - care ar fi putut fi evitate. (...) Viața unei femei oferă indicii despre care trebuie să începeți devreme cu prevenirea. (...) Trebuie să evaluăm pacienții de sex feminin în mod diferit față de bărbați și nu doar să întrebăm despre colesterolul ridicat. Acest lucru ne va permite să clasificăm femeile de vârstă mijlocie ca fiind cu risc crescut sau cu risc scăzut de boli cardiovasculare”, susține profesorul Angela Maas, primul autor al Programului de sănătate cardiacă pentru femei, Centrul Medical al Universității Radboud, Nijmegen, Olanda.
Preeclampsia este legată de o creștere de patru ori a insuficienței cardiace și a hipertensiunii și de un risc dublu de accident vascular cerebral. Angela Maas precizează că sunt mai multe faze când se pot identifica subgrupuri de femei cu risc ridicat. Documentul Societății Europene de Cardiologie oferă îndrumări cu privire la modul de gestionare a sănătății inimii în timpul menopauzei, după complicațiile sarcinii și în alte condiții, cum ar fi cancerul de sân și sindromul ovarian polichistic, se arată într-un comunicat al societății amintite.
Este subliniat rolul stilului de viață sănătos și al adoptării unei diete sănătoase, dar și că o colaborare între specialiști cardiologi, ginecologi și endocrinologi este necesară pentru a oferi cele mai bune îngrijiri pacienților de sex feminin.
DOCUMENTUL citat în text poate fi consultat AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...