Multitasking-ul poate părea eficient,...
La nivel mondial există o preocupare permanentă privind prevenția și diagnosticarea precoce a tulburărilor neurocognitive. De asemenea, se fac eforturi constante pentru menținerea integrării sociale și a calității vieții persoanelor predispuse la dezvoltarea acestor tulburări.
"Prin organizarea acestei campanii dorim să punem în practică acest deziderat, venind în mijlocul comunității, aproape de oameni. Astfel, ne dorim să reducem distanța și poate teama și nesiguranța care apar adesea atunci când ar trebui să solicităm ajutor pentru o tulburare de memorie", a declarat dr. Cristina-Elena Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie "Socola" Iași.
Participanții la campanie vor beneficia de testarea memoriei și, în funcție de rezultatul obținut, de consiliere privind prevenirea și gestionarea tulburărilor de memorie, precum și de informații și suport pentru cei care au în îngrijire persoane cu tulburări neurocognitive.
Aceste servicii vor fi oferite de echipele Institutului de Psihiatrie "Socola" Iași formate din medici psihiatri și psihologi, care îi vor sprijini pe participanți pe toată perioada desfășurării campaniei și, bineînțeles, ulterior, prin intermediul serviciilor medicale de specialitate disponibile în cadrul unității noastre medicale.
"Această campanie reprezintă un prim pas în eforturile pe care le întreprindem pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor, deoarece o comunitate sănătoasă înseamnă, în final, un oraș în care domnește bunăstarea", a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.
Campania se va derula în patru locații din municipiul Iași: Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, Esplanada Oancea (cartier Tătărași), Parcul Copou și Parcul Podu Roș, în perioada 6 – 7 aprilie 2024, în intervalul orar 11-17.
Ziua Mondială a Sănătății se celebrează în fiecare an, pe 7 aprilie, cu scopul de a promova beneficiile unei bune stări de sănătate atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.
Pe 7 aprilie 1948 a fost înființată Organizația Mondială a Sănătății (OMS), prilej cu care s-a desfășurat și primul consiliu global ce viza aspectele sănătății populație din întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Multitasking-ul poate părea eficient,...
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Uite trucul simplu care îți usucă...