Bolile copilăriei. Ce trebuie să știe părinţii
07 aug 2018, 12:00

Copil
Printre cele mai cunoscute boli ale copilăriei se numără rujeola, varicela și oreionul. Erupţiile cutanate, temperatura şi mâncărimea pot indica prezenţa unor astfel de boli.

Rujeolă și rubeolă

Rujeola şi rubeola se numără printre cele mai frecvente boli ale copilăriei, atât în România, cât şi la nivel european. Rujeola debutează în special în lunile aprilie - mai şi se transmite prin aer, printre simptome numărându-se febra, tusea, durerile de cap, apariţia petelor în primă fază pe faţă şi gât, apoi pe tot corpul. Rubeola se transmite şi ea prin aer, debutează cu dureri ale ganglionilor de la nivelul gâtului, febră, dureri musculare, şi o erupţie pe corp sub formă de pete mici, roşii.

Varicela

O altă boală a copilăriei, întâlnită și la persoanele cu un sistem imunitar scăzut, este varicela sau vărsatul de vânt. Și ea se transmite prin aer şi devine contagioasă începând cu trei zile înainte de apariţia bubiţelor roşii. Poate fi recunoscută dacă pacientul prezintă simptome precum febră, dureri de cap, oboseală şi pete roşii care se transformă în vezicule pline cu lichid.

Oreionul

Oreionul este definit drept o boală infecţioasă acută, ce apare în a doua copilărie, în adolescenţă şi la adulţii tineri. De multe ori, infecţia debutează în absenţa oricărui simptom. Ulterior, se instalează umflarea ganglionilor dintre ureche şi mandibulă, apar febra, durerile de cap, oboseala şi frisoanele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?