Blocul Operator și ATI-ul de la Institutul Marius Nasta, redeschise!
11 Martie 2019, 18:14

Toate probele prelevate de la angajați și din cele două secții ale Institutului Marius Nasta au ieșit bune
După ce au fost închise trei săptămâni, blocul operator și ATI-ul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală au fost redeschise, de astăzi. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și-a dat acordul după ce sălile de operații și cele de terapie intensivă au fost curățate și dezinfectate și pericolul infectării pacienților cu Acinetobacter a fost eliminat. 

17 pacienți au fost infectaţi cu Acinetobacter de la începutul acestui an, iar 13 au murit, potrivit unei informări dată publicității săptămâna trecută de managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, dr. Beatrice Mahler – Boca. Toți pacienții decedați aveau multiple afecțiuni cronice și spitalizări anterioare.

În urma scandalului izbucnit la jumătatea lunii februarie, secția de ATI (Anestezie Terapie Intensivă) și Blocul Operator au fost închise pentru a se face curățenie și dezinfecție.

De astăzi, însă, insectorii de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) au dat OK-ul pentru redeschiderea celor două secții.

„Echipa DSPMB care a fost astăzi la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta consideră oportună redeschiderea activhității Blocului Operator și a Secției ATI începând cu data de 11 martie 2019" a anunțat, cu câteva minute în urmă, managerul unității medicale.

Decizia a fost luată după ce toate probele prelevate din spital, dar și de la personalul medical au ieșit bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?