Băuturile pe bază de Cola, "soluția simplă pentru rehidratare". Cum e posibil, Negreanu explică: Seamănă cu soluția OMS

Bauturile pe baza de cola, solutia simpla pentru rehidratare - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Cum poți prepara soluție de rehidratare dacă ai probleme digestive, în caz că ești plecat în vacanță sau nu ai farmacie aproape.

În cazul unor probleme digestive contactate în vacanță, pe lângă medicamente, poate este nevoie și despre o perfuzie. În general, foarte multe persoane se tem de perfuzie, însă fără motiv, pentru că rolul său este foarte important pentru organism, pentru că îl rehidratează. 

"Să nu ne speriem. O perfuzie a învins holera în India. Au descoperit britanicii că tratamentul era, de fapt, rehidratarea", a spus Val Vâlcu.

"Este o soluție ușoară și simplă de rehidratare. Sunt băuturile pe bază de Cola, băuturile carbozagoase, dar nu cele fără zahăr, ci cele clasice. Din care, dacă scoți acidul, cantitate de sare și de zahăr seamănă cu soluția de rehidratare OMS.

Dar există soluții de rehidratare pe care le prepari. Cât timp există toleranță digestivă și poți să te hidratezi, e mai important să te hidratezi și poți folosi astfel de soluții", a declarat Lucian Negreanu, medic primar Gastroenterolog, în exclusivitate pentru DC Medical.

Ce APĂ trebuie să bei în vacanță, ca să nu faci boli digestive. Lucian Negreanu: Atenție la GHEAȚA din pahare

Întrebat dacă ceaiul de mentă este bun în problemele digestive precum diareea călătorului și nu numai, medicul Lucian Negreanu a spus că: "Ceaiul de mentă este foarte util, mai degrabă fără zahăr. Important e să te hidratezi".

Care sunt semnalele de alarmă ale bolilor digestive. Cum știi că ai luat un virus în vacanță

 

"Se pot sfătui cu medicul de familie sau medicii infecționiști și gastroenterologi care pot da anumite sfaturi. Pleci într-o zonă cu probleme? E bine să ai la tine asta, asta și asta. Sunt și produsele care se vând fără prescripție medicală și unele dintre ele pot fi utile și pentru deshidratare și pentru momentul în care chiar ai avut ghinion și ai avut o boală diareică virală sau bacteriană.

Trebuie să ai ceea ce trebuie ca să eviți acolo problemele.

Sunt semne de alarmă dacă ai:

- febră mare

- amețeli

- tensiune mică

- lipotimii

Trebuie să mergi acolo să discuți cu un medic", a completat Lucian Negreanu.

Ce ar trebui să conțină kitul sau trusa medicală de vacanță

"Dacă ai 40 - 50 de scaune nu se mai pune problema, problema trebuie oprită"

 

"Evacuarea rapidă a conținutului intestinului ajută organismul și-l scapă de infecții, de toxine. Dacă ia acel medicamente celebru care rezolvă diareea, dar rămâne cu infecția?", a întrebat Val Vâlcu.

"Aici sunt două lucruri. Există riscul de deshidratare. Dacă ai 40 - 50 de scaune nu se mai pune problema, trebuie oprită această problemă, pentru că după ajungi cu deshidratare sau insuficiență renală sau alte complicații. Există un mecanism natural în care încerci să rezolvi lucrurile, dar sigur, dacă lucrurile degenerează și sunt multe, multe scaune, se poate utiliza. Sunt acum loperamide orodispersible, care se dizolvă de pe limbă. Există și alte medicamente care inhibă secreția excesivă de apă la nivel intestinal. Deci este o acțiune mai fiziologică, există pentru copii și pliculețe și poți opri problema.

Dar îndemnul este la prudență și la discuții cu medicul înainte de administrare, mai ales dacă pleci într-o zonă unde nu ai atâta acces", a mai spus medicul Lucian Negreanu.

Diaree, cauze și simptome. 9 lucruri de ȘTIUT despre diaree. Cât durează și ce BOLI ascunde

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel