Băutura care te poate îmbolnăvi: e suficient să bei un pahar zilnic

Sucuri
Cercetătorii au publicat un studiu în care vorbesc despre băuturile cu zahăr care ne pot îmbolnăvi ficatul.

În ultimii ani, mai multe studii au fost lansate, avertizându-ne cu privire la efectele consumului de sucuri carbogazoase și a altor băuturi îndulcite cu zahăr.

În primul rând, ni s-a spus că adesea duce la boli de inimă, obezitate, hipertensiune arterială și probleme cu rinichii. Dar, conform Journal of Hepatology, avem încă un efect secundar grav de care să ne îngrijorăm:

Dacă beți băuturi carbogazoase, limonadă sau chiar băuturi din fructe în fiecare zi, aveți un risc mult mai mare de a dezvolta boli de ficat.

Studiul recent, din cadrul Universității Tufts, a examinat dieta a 2.634 de persoane, sperând să vadă dacă există o corelație între cantitatea de băuturi pe bază de zahăr pe care le-au băut și dimensiunea ficatului lor.

Cercetătorii au descoperit „o prezență mai mare a afecțiunilor hepatice grase nealcoolice la cei care au spus că beau mai mult de o băutură zaharoasă pe zi comparativ cu cei care au spus că nu beau băuturi îndulcite cu zahăr”. Clinica Cleveland Lerner, Colegiul de Medicină William Carey, a confirmat acest lucru spunând: „Multe studii sugerează că siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză găsit în băuturi răcoritoare este mai probabil să conducă la ficat gras decât alte forme de zahăr”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel