Avocado, posibil leac pentru leucemie! STUDIU

Un compus din avocado pare a fi un tratament mai bun al leucemiei, arată un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Guelph.

Compusul care se găsește natural în avocado vizează o enzimă pe care oamenii de știință au identificat-o pentru prima dată ca fiind critică pentru creșterea celulelor canceroase, a declarat dr. Paul Spagnuolo, Departamentul de Știința Alimentelor de la Universitatea Guelph.

Publicat recent în revista Blood, studiul (link direct studiu) s-a concentrat asupra leucemiei mieloide acute (LMA), care este cea mai devastatoare formă de leucemie. Majoritatea cazurilor apar la persoanele cu vârsta peste 65 de ani și mai puțin de 10% dintre pacienți supraviețuiesc la cinci ani după diagnostic.

Celulele leucemice au cantități mai mari de enzime numite VLCAD implicate în metabolismul lor, a spus Spagnuolo.

„Celula se bazează pe această cale pentru a supraviețui”, a spus el. Compusul descoperit de el este un candidat pentru terapia medicamentoasă. Aceasta este prima data cand VLCAD a fost identificat ca o țintă în orice cancer.

Echipa sa a examinat compușii nutraceutici printre numeroși compuși, căutând orice substanță care ar putea inhiba enzima. „Iată, cel mai bun a fost derivat din avocado”, a spus Spagnuolo.

Anterior, laboratorul său a analizat avocatina B, o moleculă de grăsime găsită doar în avocado, pentru o utilizare potențială în prevenirea diabetului și gestionarea obezității. Acum cercetătorul spune că este nerăbdător să o vadă folosită la pacienții cu leucemie.

„VLCAD poate fi un bun marker pentru a identifica pacienții potriviți pentru acest tip de terapie. De asemenea, poate fi un marker pentru a măsura activitatea medicamentului”, a spus Spagnuolo. „Asta stabilește scena pentru eventuala utilizare a acestei molecule în studiile clinice la om”.

În prezent, aproximativ jumătate dintre pacienții peste 65 de ani diagnosticați cu LAM intră în îngrijiri paliative. 

Referindu-se la lucrările anterioare folosind avocatina B pentru diabet, Spagnuolo a spus: „Am finalizat un studiu la om cu acest lucru ca supliment oral și am putut demonstra că cantități apreciabile sunt destul de bine tolerate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel