Artrita reumatoidă, exercițiile care pot ușura durerea

Durerile de artrită s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu schimbările meteo
Artrita reumatoidă (RA) poate provoca durere și rigiditate, ceea ce face ca exercițiile să fie ultimul lucru pe care doriți să îl faceți. Și, totuși, trebuie să le faceți! Iată de ce: 

Să rămâneți activ este important dacă aveți artrita reumatoidă atrag atenția experții de la Harvard Health News. Nu numai că este benefic pentru sănătatea dumneavoastră generală - este, de asemenea, o modalitate de a vă întări articulațiile, de a vă îmbunătăți gama de mișcări și de a vă oferi posibilitatea de a participa la activitățile care vă plac. 

Pentru persoanele cu artrită reumatoidă, cel mai bine este să aveți o abordare prudentă și strategică atunci când începeți un program de exerciții. Un program individualizat - dezvoltat în mod ideal cu ajutorul unui fizioterapeut - vă poate ajuta să vă protejați articulațiile vulnerabile, consolidând în același timp mușchii din jur.

Un program de exerciții bine conceput ar trebui să includă fiecare dintre aceste elemente:

Aerobic. Exercițiul care vă crește ritmul cardiac și ritmul de respirație aduce multe alte beneficii, inclusiv scăderea riscului de a dezvolta afecțiuni precum diabet, accident vascular cerebral și boli de inimă. Este deosebit de important pentru persoanele cu poliartrită reumatoidă, deoarece acestea sunt mai predispuse la apariția bolilor de inimă decât persoanele fără Artrită reumatoidă. Atunci când aleg activități aerobe, persoanele cu poliartrită reumatoidă ar trebui să ia în considerare exerciții cu impact redus, cum ar fi înotul, mersul cu bicicleta și mersul pe jos.

Antrenament de rezistență. Mușchii slăbiți, fie din cauza inactivității, fie din cauza efectelor secundare ale medicamentelor precum steroizii, vă pot diminua rezistența și vă pot lăsa articulațiile mai puțin stabile. Exercițiile izometrice - exerciții care implică contracții musculare fără mișcare, cum ar fi strângerea mâinilor și apăsarea în brațe - pot fi o modalitate excelentă de a începe antrenamentul de rezistență. Când durerea este controlată, greutățile sau aparatele cu greutăți sunt opțiuni bune pentru construirea mușchilor și creșterea forței.

Exerciții de întindere și flexibilitate. Articulațiile deteriorate de artrita reumatoidă nu se mișcă cu aceeași ușurință sau la aceeași măsură (numită și raza de mișcare) ca articulațiile sănătoase. Acest lucru face ca activitățile care prelungesc (întind) și întăresc mușchii din jurul articulațiilor, cum ar fi exercițiile de întindere, tai chi și yoga, să fie deosebit de importante pentru persoanele cu artrită reumatoidă.

Exerciții de echilibru. A avea artrită reumatoidă poate provoca probleme cu mersul și echilibrul, lăsându-vă mai vulnerabil la poticniri și căderi. Un kinetoterapeut poate recomanda exerciții de echilibru adaptate fiecăruia. Acestea pot include balansul când pe un picior, când pe celălalt, sau exerciții pentru întărirea mușchilor nucleului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel