Antibiotice, administrare. Ce riscă pacienții care primesc prea mult antibiotic

Antibioticele administrate prea mult timp au efecte secundare
Antibioticele sunt administrate în exces, cel puțin asta este concluzia unui studiu american, care a analizat pacienții cu pneumonie, care au fost externați din spital.  

Două treimă dintre pacienții cu pneumonie care sunt spitalizați ar putea primi antibiotice pentru prea mult timp. Astfel, ei sunt mai expuși riscului de efecte secundare posibil dăunatoare, spun cercetătorii.

În 93% din cazuri, supra-prescripția de antibiotice a fost eliberată pentru pacienți, la elberarea din spital, potrivit webmd.com.

În fiecare an, în Statele Unite, pneumonia trimite 1 milion de adulți la spital. Noul studiu a examinat dosarele medicale a 6.500 de pacienți cu pneumonie, tratați la 43 de spitale din Michigan. Dintre aceștia, 60% au fost intervievați prin telefon la o lună după ce au părăsit spitalul.

Majoritatea pacienților au primit prescripții prea lungi pentru antibiotice, potrivit unei echipe de cercetare condusa de Dr. Valerie Vaughn de la Universitatea din Michigan. După cum a explicat, cu cât mai multe zile de antibiotice a primit un pacent, diincolo de minimul recomandat, cu atât crește riscul de a se confrunta cu efecte secundare pecum deraj stomacal sau infecți fungice.

"Administrarea antibioticelor, care include alegerea medicamentului potrivit și durata potrivită pentru fiecare pacient, a devenit o parte a majorității spitalelor ", a declarat Vaughn, profesor asistent de medicină internă.

„Dar aceste rezultate ne arată că trebuie să acordăm mai multă atenție și sugerăm ca liniile directoare pentru medicii care elberează rețete medicale ar trebui să fie mai clare cu privire la modul de a calcula o durată corespunzătoare, bazată pe afecțiunea unui pacient”, a spus ea într-un comunicat de presă universitar.

Excesul de antibiotic

Excesul de prescripție a antibioticelor este, de asemenea, un contributor cunoscut la rezistența la antibiotice, în cazul în care bacteriile găsesc modalități de a suferi mutații și a devei rezistente la medicamente.

Studiul a constatat o variație largă în rândul spitalelor privind procentul de pacienți cu pneumonie cărora li s-au prescris antibiotice pentru prea mult timp. În unele spitale, mai puțin de 50% dintre pacienți au primit prea multe medicamente, în timp ce alte spitale au oferit o supradozaj aproape la fiecare pacient.

Liniile directoare naționale pentru tratarea pneumoniei nu sunt precise, a remarcat Vaughn.

Ea a spus că determinarea cantității de antibiotice pe care o necesită un pacient cu pneumonie depinde de diagnosticul lor, plus cât timp le-a luat pentru a se stabiliza după începerea tratamentului. În general, majoritatea pacienților fără factori de risc au nevoie de antibiotice de aproximativ cinci zile; în timp ce cei cu factori de risc, sau pneumonie cauzate de bacterii deosebit de dificile, au nevoie de aproximativ șapte zile, a spus Vaughn.

Studiul a fost publicat pe 8 iunie în revista Annals of Internal Medicine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel