Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Analizele medicale sunt recomandate a fi efectuate periodic. Începând cu vârsta de 20 de ani se recomandă să se înceapă investigațiile anuale.
Testele generale de sânge sunt cele mai importante analize medicale de rutină. Totuși, de ce ar trebui să efectuăm un pachet de analize medicale anual.
Acestea oferă informații relevante despre starea de sănătate a organismului și pot indica existența unor afecțiuni, de care, de multe ori, nu știm că le avem. Din acest motiv, medicii recomandă efectuarea lor cel puțin o dată pe an.
”Monitorizarea periodică a stării de sănătate este cea mai importantă iar analizele medicale de laborator sunt printre cele mai cunoscute tipuri de teste medicale esențiale în investigarea problemelor de sănătate, chiar și în lipsa unor simptome clare”, arată Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.
Câteva instrucțiuni de recoltare pentru pacienți, înainte de a se prezenta la laborator pentru recoltarea sângelui, oferă doctor Gabriela-Ariadna Gavrilă, medic primar medicină de laborator, la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu
Biochimie
-nu consumați alimente sau lichide dulci cu 12 ore înainte de recoltare
- se recoltează à jeun (pe nemâncate)
- nu faceți efort fizic mare înainte de recoltare
- anunțați dacă sunteți sub tratament cu minerale
Teste de hemostază
- se recoltează à jeun (pe nemâncate)
- anunțați dacă sunteți sub tratament cu anticoagulante
E recomandat să comunicați personalului laboratorului la care v-ați adresat ce fel tratament medicamentos urmați (dacă e cazul)
Prevederile urmând să fie introduse în următorul contract-cadru privind condițiile de acordare a serviciilor de asistență medicală, potrivit preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan.
Aceste sanțiuni vor fi aplicate din 2023.
Măsura urmează să stimuleze serviciile de prevenție, după ce în acest an bugetul alocat asistenţei medicale primare a cunoscut o suplimentare importantă, cu 22%. Medicii vor astfel să îi stimuleze pe pacienți să aibă grijă de sănătatea lor.
“Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă ”plata per capita”. Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm în special pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii (…) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie”, a afirmat Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la Senat, la dezbaterea "Hepatitele virale post-pandemie - drumul spre eliminare, o provocare".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...