"Avem nevoie de cel puţin 2.000 de ambulanţe noi". Alexandru Rafila: Parcul auto este depăşit și îmbătrânit

Alexandru Rafila - Foto: Agerpres
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că România are nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că situația actuală din România impune necesitatea achiziționării a cel puțin 2.000 de ambulanțe noi, având în vedere îmbătrânirea parcului auto și uzura autospecialelor de salvare, care au acumulat milioane de kilometri.

Rafila și-a exprimat dorința de a investi în modernizarea sediilor actuale ale Serviciilor Județene de Ambulanță, în scopul asigurării unor condiții de lucru decente pentru personalul medical. În acest sens, ministrul a participat la ceremonia de inaugurare a unei noi Unități de Primiri Urgențe în Slobozia, evidențiind importanța investițiilor în sectorul de urgență.

"Pe partea de medicină de urgență, care trebuie să înţelegem şi să recunoaștem că e parte a sistemului de sănătate, nu e în afara sistemului de sănătate.

Dezvoltăm, pe de-o parte, unităţile de primiri urgenţă, pe de altă parte, cu sprijinul autorităţilor locale sau prin investiţii directe, de la Ministerul Sănătăţii. Dar ne preocupă şi dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă.

E o chestiune pe care ne-o dorim în toată ţara. Am făcut apel la directorii staţiilor judeţene de ambulanţă să ne trimită proiecte de investiţii, încât această componentă deosebit de importantă a medicinei de urgenţă să beneficieze de spaţii de bună calitate pentru angajaţi", a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Subliniind necesitatea investițiilor masive în medicina de urgență, Rafila a solicitat elaborarea de proiecte de investiții către managerii Serviciilor Județene de Ambulanță.

Mai mult, ministrul Alexandru Rafila a insistat asupra necesității investițiilor în sediile stațiilor de ambulanță din toate județele și a reiterat importanța achiziționării a 2.000 de ambulanțe noi la nivel național, întrucât parcursul actual este depășit și trebuie înnoit pentru a asigura servicii de urgență eficiente.

"Sperăm, cu toate că nu este, cel puţin deocamdată, în grădina Ministerului Sănătăţii, achiziţia de ambulanţe noi, să putem să completăm parcul auto care este depăşit, îmbătrânit şi cu siguranţă la nivel naţional avem nevoie de cel puţin 2.000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene", a completat ministrul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel