Dr. Adrian Marinescu, detalii despre infecția lui Florin Piersic: E o bacterie pe care o avem toți

Florin Piersic - FOTO: Captură YouTube@Dan Negru@Catalin Maruta@Freepik@aram280299
Dr. Adrian Marinescu a oferit detalii despre infecția cu care se confruntă Florin Piersic.

Dr. Adrian Marinescu a explicat ce infecție are Florin Piersic, marele actor, în vârstă de 88 de ani. Actorul Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Institutul "Matei Balș" din București. 

Florin Piersic a fost diagnosticat cu septicemie, o infecție gravă și generalizată în sânge. Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a explicat despre ce bacterie este vorba.

"În mod clar este stabil, iar când spun că este stabil, mă refer că nu este la terapie intensivă. Nu a fost din primul moment, nu este o situație medicală care să-i pună viaţa în pericol în acest moment, cred că este important lucrul acesta. Este totuşi un pacient vulnerabil prin vârstă, bolile asociate şi acest lucru nu se află în raport cu această Infecție, aceasta se întâmpla şi dacă ar fi avut o pneumonie sau o viroză, în mod clar el trebuia supravegheat extrem de atent, aşa cum se întâmplă acum.

S-a făcut o confuzie despre bacteria stafilococ pe care ar fi luat-o Florin Piersic din spital. Este total neadevărat. Vorbim de un stafilococ, din toate datele pe care le avem, care este absolut sensibil, şi-a păstrat sensibilitatea la antibiotice, ceea ce înseamnă că este o bacterie pe care o avem toți, inclusiv pe piele.

Dacă ne-am testa și noi l-am găsi. Nu trebuie să existe o legătură intre acest stafilococ și o infecție severă care să aibă legătură cu vreun spital”, a explicat dr. Adrian Marinescu, medic infecționist, directorul medical al Institutului Matei Balș, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Risc mare în cazul lui Florin Piersic. Ortopezii nu au variante dacă se confirmă infecția la proteza genunchiului

Florin Piersic, internat la Matei Balș

La sfârșitul lunii aprilie, Florin Piersic a ajuns la spital după ce a experimentat un disconfort în timpul unei reprezentații. Marele actor a fost supus unei intervenții chirurgicale.

După intervenție, a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca pentru a fi supus unei monitorizări continue. La cererea familiei, în data de 7 mai 2024, Florin Piersic a fost transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București pentru a continua tratamentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel