Acuzații de malpraxis: ce au descoperit medicii în abdomenul unei tinere mame

Intervenție chirurgicală
O femeie din Ploiești acuză medicii de malpraxis după ce a descoperit că au uitat un pansament în abdomenul ei după operația cezariană. Femeia a depus plângere penală împotriva a doi medici de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești

Femeia a născut în luna ianuarie a acestui an, însă imediat după naștere a avut dureri puternice în zona abdomenului. Starea ei s-a înrăutățit pe măsură ce trecea timpul, astfel că a făcut mai multe investigații la Maternitatea în car ea născut. Fără niciun rezultat, însă. „În data de 6 ianuarie 2020 am avut operația de cezariană. Operația a fost necesară deoarece și primul copil a fost născut tot prin cezariană. M-au operat luni. Marți seara, după operație, am avut dureri puternice de burtă. M-au mutat iar la terapie pentru că eram adusă în salon. M-au tratat pentru diaree. M-au externat vineri. Marțea am mers să îmi scoată firele. Am anunțat medicul că încă mă doare în partea dreaptă foarte rău dar a spus că o să îmi revin, deși mergeam aplecată de spate", a declarant tânăra mama , citată de Antena 3.
Durerile persistau şi femeia s-a simţit din ce în ce mai rău. Abia când a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a aflat că are un pansament uitat în abdomen.
„La 5 săptămâni de la operație am mers la urgențe pentru că durerile nu cedau, iar în zona operației, în partea dreaptă, se simțea ceva tare. Mi-au făcut ecografie, mi-au administrat no spa injectabil și m-au trimis acasă. După alte câteva săptămâni am mers iar deoarece zona pelviană se întărise și se inflamase destul de mult.
De data aceasta medicul de gardă mi-a palpat abdomenul și m-a pus să semnez refuzul consultului ginecologic pe motiv că nu este necesar, acesta considerând că este vorba de mușchiul abdominal, pe motiv că eu aș fi depus efort.
Mi-a prescris Diclac gel. Am aplicat gelul timp de 10 zile fără niciun efect, durerea era mai intensă și deja foarte inflamată. Am revenit la spital…. Mi s-a efectuat ecografie transvaginală +abdominală unde medicul a observat o formațiune care s-a presupus a avea legătură cu colonul. Mi-a dat trimitere pentru RMN, asta fiind sâmbăta seară”, a mai precizat tânăra

„Duminică dimineața deja durerea se extinsese pe picior, aveam frisoane și bufeuri de căldură, dureri îngrozitoare. Am decis sa merg la Spitalul Județean pentru că deja nu mai aveam încredere în medicii de la Maternitate. Aici mi s-a pus inițial diagnosticul de hernie, dar doamna care mi-a efectuat ecografia și radiografia mi-a spus că acolo este ceva ce pare a fi pansament.
Bineînțeles m-au internat și s-a efectuat operația. Conform scrisorii medicale, medicii au efectuat laparotomie totală, evacuându-se pansamentul uitat de medicii de la Maternitate”, a explicat tânăra mamă care a aflat după operație că a fost la un pas de moarte.
Femeia a depus o plângere penală la Poliție, pentru infracțiunea de malpraxis.
Se aşteaptă un răspuns şi din partea Maternităţii Ploieşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel