Ziua Mondială a Sănătății. Federația Solidaritatea Sanitară: o zi în care lucrătorii din sănătate merită decizii ale guvernului care să arate respect

Cadru medical
Sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară din România subliniază că miercuri, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, medicii din asistentele merită decizii și măsuri guvernamentale prin care să li se arate respect.

Mesajul Federației Solidaritatea Sanitară din România pe Facebook, postat miercuri, 7 aprilie:

”Ziua Mondială a Sănătății. O zi în care lucrătorii din sănătate merită respectul și, mai ales, decizii și măsuri ale guvernului care să arate acest respect:

- măsurilor necesare pentru protecția sănătății și securității salariaților din sănătate (echipamente, circuite, resurse materiale și umane etc.)

- standarde privind durata de utilizare a echipamentelor individuale de protecție și asigurarea acestora în cantitatea necesară și la calitatea corespunzătoare - elaborarea unui normativ de personal adecvat tratamentului pacienților COVID-19

- reducerea timpului de lucru continuu în echipament individual de protecție la 3 ore

- creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022. Anularea reducerii salariilor de bază prevăzută de OUG nr. 226/2020- respectarea dreptului legal la pensia de urmaș pentru copiii colegilor decedați la datorie.

Lista completă a ceea ce ar trebui să facă guvernul pentru a-și manifesta respectul față de lucrătorii din Sănătate: https://protest.solidaritatea-sanitara.ro/””.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel