Vocea lui Einstein, recreată cu ajutorul tehnologiei: fanii pot pune întrebări, iar vocea fizicianului răspunde

Vocea lui Einstein, recreată cu ajutorul inteligenței artificiale    Foto: iflscience.com
Vocea lui Einstein răspunde la un apel unde fanii pot să pună întrebări. Vocea lui a fost recreată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Interesat să găsească o soluție mai interactivă pentru a afla despre marele fizician (și pentru a sărbători 100 de ani de la premiul Nobel pentru fizică al lui Albert Einstein), doi cercetători a început să lucreze la o aplicație interactivă și de conversație care ar putea oferi frânturi de înțelepciune de la geniul însuși. Ideea a fost de a crea ceva care să poată răspunde la orice întrebare despre Einstein sau opiniile sale, care să ofere răspunsurilor imediate celor ce au întrebări.

Aceasta nu este prima incursiune a UneeQ în crearea unui om digital care să poată răspunde la întrebări, un alt produs din gama inteligenței artificiale numită Sophie fiind disponibilă și pe site-ul Digital Einstein.

Realizatorii acestei aplicații au vrut să-și testeze formatul digital pe o figură cunoscută pe scară largă, renumită pentru intelectul său și pe care oamenii ar fi entuziasmați să-l întrebe despre știință și tehnologie. Tehnologia pentru această creație era deja cunoscută, dar a apărut întrebarea: de unde știm cum suna vocea lui Einstein? „Răspunsul este: majoritatea oamenilor nu știu și probabil că nici măcar nu le pasă”, a scris Aflorithmic într-un comunicat despre Digital Einstein. „Ce le pasă este să-l poată înțelege cu ușurință și să simtă că interacționează cu Einstein”.

Totuși, lucrând cu înregistrările istorice, echipa a stabilit că are un accent german evident, cu un ton înalt și și-a rostit cuvintele încet, într-un mod precum ar vorbi cu un prieten. Incapabili să lucreze direct din înregistrări de calitate slabă (care prezentau adesea un accent prea puternic pentru a fi ușor de înțeles online), nu au putut folosi metoda normală de clonare a unei voci. Aici s-au inspirat din cinematografie, creând în schimb o voce pentru personajul lui Einstein, care a fost inspirat de caracteristicile cheie culese din cercetările istorice. Rezultatul este un Einstein vorbitor de limbă engleză, cu accent german, care poate fi ascultat aici, pe iflscience.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel