Vocea lui Einstein, recreată cu ajutorul tehnologiei: fanii pot pune întrebări, iar vocea fizicianului răspunde
22 apr, 15:02

Vocea lui Einstein, recreată cu ajutorul inteligenței artificiale    Foto: iflscience.com
Vocea lui Einstein răspunde la un apel unde fanii pot să pună întrebări. Vocea lui a fost recreată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Interesat să găsească o soluție mai interactivă pentru a afla despre marele fizician (și pentru a sărbători 100 de ani de la premiul Nobel pentru fizică al lui Albert Einstein), doi cercetători a început să lucreze la o aplicație interactivă și de conversație care ar putea oferi frânturi de înțelepciune de la geniul însuși. Ideea a fost de a crea ceva care să poată răspunde la orice întrebare despre Einstein sau opiniile sale, care să ofere răspunsurilor imediate celor ce au întrebări.

Aceasta nu este prima incursiune a UneeQ în crearea unui om digital care să poată răspunde la întrebări, un alt produs din gama inteligenței artificiale numită Sophie fiind disponibilă și pe site-ul Digital Einstein.

Realizatorii acestei aplicații au vrut să-și testeze formatul digital pe o figură cunoscută pe scară largă, renumită pentru intelectul său și pe care oamenii ar fi entuziasmați să-l întrebe despre știință și tehnologie. Tehnologia pentru această creație era deja cunoscută, dar a apărut întrebarea: de unde știm cum suna vocea lui Einstein? „Răspunsul este: majoritatea oamenilor nu știu și probabil că nici măcar nu le pasă”, a scris Aflorithmic într-un comunicat despre Digital Einstein. „Ce le pasă este să-l poată înțelege cu ușurință și să simtă că interacționează cu Einstein”.

Totuși, lucrând cu înregistrările istorice, echipa a stabilit că are un accent german evident, cu un ton înalt și și-a rostit cuvintele încet, într-un mod precum ar vorbi cu un prieten. Incapabili să lucreze direct din înregistrări de calitate slabă (care prezentau adesea un accent prea puternic pentru a fi ușor de înțeles online), nu au putut folosi metoda normală de clonare a unei voci. Aici s-au inspirat din cinematografie, creând în schimb o voce pentru personajul lui Einstein, care a fost inspirat de caracteristicile cheie culese din cercetările istorice. Rezultatul este un Einstein vorbitor de limbă engleză, cu accent german, care poate fi ascultat aici, pe iflscience.com.

G Ad:

 

 

Ştiri Recomandate

Când să-ți dea de gândit o durere puternică de cap
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri