Un bărbat din Focșani a murit după ce a fost înțepat de albine. Încerca să învețe apicultură

Înțepătura de albină poate fi fatală pentru cei alergici la veninul lor. Foto: Pixabay
Un bărbat de 60 de ani din Focșani a murit după ce a fost înțepat de albine, într-o comună din județul Vrancea, unde se dusese ca să învețe apicultură.

 „Polițiști din cadrul Postului de Poliție Dumitrești au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că o persoană a fost înțepată de albine, fiind în stare de inconștiență.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul de 60 de ani, din municipiul Focșani, venise în localitatea Chiojdeni pentru a deprinde cunoștințe despre apicultură.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Vrancea care, în urma efectuării manevrelor de resuscitare, a constatat decesul persoanei.

Cu ocazia cercetării la fața locului și examinării vizuale a cadavrului s-a constatat că nu prezintă leziuni pe corp, iar cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Înțepătura de albină și cea de viepse poate provoca o reacție alergică, dar de regulă asta nu se întâmplă la prima înțepătură. Experții spun că pentru a ajunge să ai reacție alergică puernică - șoc anafilactic - trebuie să fi fost înțepat în trecut de cel puțin 2-3 ori. Evident, șocul anafilactic se poate declanșa dacă te atacă și te înțeapă un roi de albine sau viespi. 

Alergologii spun că persoanele care au experimentat o anafilaxie (șoc anafilactic) au indicație fermă, cel puțin în sezonul cald, să aibă la ei adrenalină autoinjectabilă și să știe să o folosească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel