Un bărbat care s-a înecat cu mâncare în restaurant, salvat în ultima clipă prin bronhologie intervențională. Beatrice Mahler: Salvează vieți, prin eliberarea căilor aeriene

Foto: Freepik @niki98
Un bărbat din Braşov care s-a înecat cu mâncare a fost readus la viaţă în restaurantul în care se afla, apoi operat de medicii veniți de la București. Ce este bronhologia intervențională.

Un bărbat care s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din Brașov a fost salvat de medicii de pe Ambulanță și medicii de la Institutul "Marius Nasta" din București.

Bărbatul a fost resuscitat de medicii de pe ambulanță, iar medicii de la Institutul "Marius Nasta" din București, ajunși la Brașov, au îndepărtat resturile alimentare din plămâni printr-o procedura de bronhologie intervențională, pentru că în acest domeniu nu există un serviciu de gardă.

"Medicii salvează vieți!

În tumultul zilelor noastre, când percepția despre corpul medical este afectată, este important să vorbim despre medici, pentru că noi medicii, în marea majoritate, am ales să avem grijă de oamenii, și asta facem!

Ieri seară într-un restaurant din Brașov un domn intră în stop cardiac după ce se înecase cu un bol alimentar. Se poate întâmpla!

Viața îi este salvată pentru că personalul din ambulanță sosit la solicitarea promptă a personalului din restaurant, reușește să-l readucă la viață. Examinarea efectuată la spital evidențiază că părți din bolul alimentar au rămas în plămân.

La acel moment Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Sănătăţii, caută soluții și cum este normal, chiar dacă este noapte, sună managerul. 

Cazurile sunt rare, în România nu există serviciu de gardă în Bronhologie intervențională, nu este fezabil din mai multe considerente: cazurile puține, personal puțin, iar îndemânarea acestor medici are ca scop principal câștigarea de timp în viața pacienților cu cancer pulmonar.

Stabilesc împreună cu Medicul din centru că este mai ușor să ducem doctorii la Brașov decât să transportăm pacientul, care era într-o stare critică, așa că… îmi sun colegii.

Ca de fiecare dată, răspunsul este: ”Da, sigur, ne organizăm și mergem!”

Așa că, echipa se formează în miezul nopții de sâmbătă din personal al Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și doi medici din Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta , dr. Silviu-Mihail Dumitru și dr. Dragos Baiceanu.

Au plecat în miez de noapte și au revenit la casele lor în zorii zilei de duminică, iar eu nu pot decât să le mulțumesc pentru disponibilitatea și umanitatea de care au dat dovadă!

Bronhologia intervențională este o ramură a Bronhologie care salvează vieți, prin eliberarea căilor aeriene, cu impact relativ redus a manevrei asupra organismului, față de același rezultat obținut în sala de operație.

Bronhologia intervențională are nevoie de finanțare!", a spus Dr. Beatrice Mahler, într-o postare pe Facebook a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel