UMF "Carol Davila" își întărește poziția în TOP Shanghai

UMF Carol Davila își întărește poziția în TOP Shanghai - Foto: Freepik @ASDFpik
UMF "Carol Davila", în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București își consolidează poziția în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților Shanghai Ranking, fiind prezentă în 3 domenii de studii ale ediției 2023. 

Aceste vești bune au fost oferite ieri din partea unuia dintre cele mai prestigioase topuri internaționale care pozițioanează UMF ” Carol Davila” în primele 200 universități din lume , cea mai veche și mai titrată instituție de învățământ superior medical românesc menținându-și poziția ( 101-150 ) ocupată în 2021, respectiv 2022, în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul ”Clinical Medicine”.

Astfel, UMF ” Carol Davila” apare anul acesta de 3 ori în Shanghai Ranking pentru Medicină Clinică (poziția 101-150), Sănătate Publică (poziția 151-200) și Tehnologie Medicală (poziția 151-200), fiind cea mai bine poziționată universitate din România.

“Menținerea Universității noastre în acest prestigios Top internațional în domeniul Clinical Medicine pe o poziție similară cu cea ocupată în 2022, dublată de cele două noi poziționări în domeniile Public Health și Medical Technology este meritul comunității academice de la UMF “Carol Davila”, care demonstrează încă o dată că este un pilon important în planul cercetării științifice medicale internaționale.

Am convingerea că, prin efortul susținut al întregului corp academic, UMF “Carol Davila” își va îmbunătăți continuu  poziționarea în clasamentele internaționale. Cu această ocazie, țin să aduc din nou sincere mulțumiri tuturor membrilor comunității academice, precum și studenților universității noastre”, a declarat Prof. univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Simona Trifu
EXCLUSIV
Dr. Simona Trifu, totul despre narcisism, de ce ne facem atâtea poze și de ce e muzică în magazine
Cum să scapi de balonare şi gaze intestinale în 60 de secunde
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel