Traumatismele, diagnosticate printr-un test de salivă. Cum funcționează
12 noi 2020, 14:53

Creier
Traumatismele craniene ar putea fi diagnosticate în urma unui test de salivă, potrivit unui studiu.

Cercetători de la Colegiul de Medicină al Universității din Pennsylvania, SUA, au demonstrat, într-un studiu, că scuipatul unui pacient poate fi utilizat pentru a ajuta la diagnosticarea unui traumatism într-o manieră neinvazivă. La această concluzie au ajuns după ce au analizat saliva a peste 500 de participanți la studiu pentru acid micro ribonucleic (microARN) - molecule care joacă un rol important în procesele celulare și există în cantități mari în creier.

Traumatismele apar ca urmare a rănirii fizice a capului și pot duce la simptome de scurtă durată, inclusiv dureri de cap, amețeli și confuzie. În prezent, medicii folosesc în prezent scale de simptome și teste neurocognitive pentru a evalua pacienții și pentru a diagnostica contuziile. Cercetătorii consideră aceste metode subiective întrucât pot fi supuse părtinirii pacientului și a medicului.

”Această metodă are o mulțime de aplicații promițătoare. Un diagnostic rapid și fiabil înseamnă că se pot lua măsuri timpurii și adecvate pentru ameliorarea simptomelor pacienților cu contuzii”, susține cercetătorii, care au primit recent o subvenție pentru a realiza un studiu clinic mai amplu și a dezvolta tehnologia, conform unui comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?